Огнище на коронавирус в женския затвор в Сливен

Средната заболеваемост в областта към момента е 679 на 100 000 души

Женският затвор в Сливен
Женският затвор в Сливен Източник: Министерство на правосъдието

В сливенския женски затвор има огнище на коронавирус, съобщават от Областния кризисен щаб. Заболели са девет лишени от свобода. Първите болни са установени в края на миналата седмица. Към момента няма разрастване на огнището. Една от пациентките е в болница, информира NOAV. Лечението на останалите се провежда на място, в изолация от незаразените жени, под наблюдението на лекаря от медицинската служба към затвора.

 

Диагностицираните с COVID-19 в област Сливен са 1 452 души, от тях 164 души са регистрирани през последното денонощие. Сред новозаболелите са седем ученици и шестима учители. Няма лекари и медицински служители.

През изминалото денонощие са излекувани 76 души. Починали са седем неимунизирани пациенти с придружаващи заболявания. Средната заболеваемост в област Сливен към момента е 679 души на 100 000 души население. 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени