Приеха Бюджет 2022 на община Нова Загора

11 260 812 лв. ще бъдат капиталовите разходи на Общината

Приеха Бюджет 2022 на община Нова Загора
Приеха Бюджет 2022 на община Нова Загора
Днес, на своето 35-то заседание, Общински съвет - Нова Загора прие Бюджета на Общината за 2022 година. Той е завишен с 21.59 на сто спрямо бюджета за 2021 и е в размер на 50 186 150 лв. Общинските съветници за поредна година го определиха като балансиран, амбициозен и надежден, гарантиращ посрещане на предизвикателствата и постигане на заложените цели, въпреки усложнената икономическа и здравна обстановка.
 
11 260 812 лв. ще бъдат капиталовите разходи на Общината, като за пръв път е заложено да се изградят фотоволтаични инсталации за собствени нужди на Общинска администрация, на ДГ "Слънчице", на ДГ "Детски свят", на МБАЛ "Св. Петка Българска" и на ДСХ, с. Баня.
 
Планирани са ремонти на четвъртокласни пътища и улици в града и общината, текущи ремонти на детски градини в селата и др. В приетия бюджет няма увеличение на местните данъци и такси. Общината няма никакви просрочени задължения.
 
"Живеем в динамично променяща се обстановка - продължаващи вече 2 години сложни епидемични условия, криза от ръста на цените на енергоносителите и материалите, въоръжените действия на територията на Украйна, поставят множество неизвестни и предизвикателства пред нас", коментира кметът Николай Грозев.
 
Наред с това, Бюджет 2022 г. е първият Общински бюджет, съставен, приет и изпълняван в условията на неприет и обнародван до края на предходната година Закон за държавния бюджет. Въпреки това се постарахме в него да осигурим баланс между потребности и възможности на Общината, да решим най-неотложните проблеми на местната общност, да постигнем съвременна инфраструктура и привлекателна жизнена среда, като същевременно спазваме финансовата дисциплина и целесъобразно използваме ресурсите", добави той.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени