Приключиха дейностите по Проект "Заедно за по-чисти и по-зелени квартали" в Твърдица

С изпълнението на дейностите по проекта се е подобрила инфраструктурата в кв. "Изток", чистотата и социалното приобщаване на общността

Община Твърдица
Община Твърдица Източник: Zonanews

Приключиха дейностите по Проект "Заедно за по-чисти и по-зелени квартали" в Твърдица, съобщават от местната администрация. Проектът е по Споразумение за безвъзмездна помощ, подписано между Съвета на Европа и Община Твърдица, финансиран от фонд "Малки грантове" на Програма РОМАКТ.

 

По програмата са закупени и доставени 19 броя контейнери за смет, които са поставени на възлови места в кв. "Изток". Обособени са специални места за събиране на животинска тор и са разчистени зелени площи в квартала, като за младите доброволци са били осигурени ръкавици и чували. Почистените площи са залесени с вечно зелени дръвчета като туя, лъжекипарис и хвойна, а за всички участници беше осигурена и закуска. Реализирана е също така кампания "От врата на врата", на която са раздадени отпечатани листовки за правилното изхвърляне на домашна смет, животински тор и други отпадъци.


С помощта на детската градина, училището и образователните медиатори са проведе конкурс за рисунки на деца от 5-12 години. Закупени са комплекти за рисуване, които бяха раздадени на децата от кв. "Изток". От най-добрите рисунки бяха направени изложби във фоайето на сградата на Община Твърдица и в църквата в кв. "Изток". Закупени са декори и костюми за пиеса, която да се представи пред общността.


От общината информират още, че с изпълнението на дейностите по проекта се е подобрила инфраструктурата в кв. "Изток", чистотата и социалното приобщаване на общността, създадали са се условия за активно гражданско поведение на представителите на уязвими групи на местно ниво.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: За нас образованието остава стратегически и национален приоритет

Искаме да поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 % от средните за страната и да повишим средната заплата във висшето образование до ниво от над 140 % от средната за страната, заявиха кандидат-депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени