Проведе се 33-тото заседание на ОбС - Нова Загора

В началото на заседанието кметът на общината Николай Грозев внесе предложение за приемане на Декларация за реализирането на проекта за "Реконструкция на гаровия комплекс Нова Загора"

33-то заседание на ОбС - Нова Загора
33-то заседание на ОбС - Нова Загора Източник: Община Нова Загора
Дневен ред от 22 точки разгледаха на 33-то си заседание общинските съветници в Нова Загора. Дебати и разисквания по същество предизвикаха две от точките: Доклада на временната комисия за състоянието на "Общински пазари – Н.З." ЕООД и внесената декларация за реализацията на проекта за "Реконструкцията на гаров комплекс Нова Загора", съобщават от местната администрация.
 
По отношение доклада на временната комисия, съветниците се обединиха около тезата за лошото му финансово състояние и необходимостта от предприемане на спешни мерки за запазване и развитие на дейността му.
 
В началото на заседанието кметът на общината Николай Грозев внесе предложение за приемане на Декларация, с която общинските съветници настояват за реализирането на проекта за "Реконструкция на гаровия комплекс Нова Загора", съгласно влязло в сила Разрешение за строеж на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, в което се предвижда събаряне на сградите на приемното здание и тоалетните и изграждане на ново приемно здание отговарящо на всички съвременни изисквания и стандарти за комфорт, уют и визия. В подкрепа на декларацията се чуха мнения от мнозинството съветници от ПП ГЕРБ и Атака, които изказаха своите притеснения, че забавянето на дейностите заради политически манипулации, и то от хора никога не ползвали услугите на жп транспорта, може да доведе до оставането на града без гара.
 
Настоящото състояние на постройките в района на жп гарата е потенциално опасно за пътуващите и работещите там и протакане на ремонтните дейности може да има нежелани последици за живота и здравето им. В крайна сметка предложението беше подкрепено от 24 съветника от ПП ГЕРБ, БСП, Атака и ДПС, против бяха само съветниците Кремена Петрова и Васил Стоянов.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени