Публично обсъждане на Бюджет 2022 в Нова Загора

Капиталовата програма е в размер на 11 260 812 лева

Публично обсъждане на Бюджет 2022 в Нова Загора
Публично обсъждане на Бюджет 2022 в Нова Загора Източник: Община Нова Загора

На 28 март, в залата на Общински съвет, се проведе публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Нова Загора за 2022 г. На обсъждането присъстваха: кметът на общината Николай Грозев и неговият екип, Иванка Михова - Директор Дирекция "Финансова и административна дейност", Радка Димитрова – главен счетоводител, Пламен Юнгарев – началник отдел "Териториално и селищно устройство и контрол на строителството", общински съветници и др. 


Иванка Михова - Директор Дирекция "Финансова и административна дейност" представи проекта на бюджет за 2022 г., който е изработен със съдействието на кметовете на населени места, ръководителите на второстепенни разпоредители и бюджетни звена към Общинска администрация. Тя посочи, че финансовата рамка е 50 186 150 лева и е съобразена с фискалните правила и ограничения, определени със Закона за публичните финанси. В разходната част на бюджета най-много са заложените средства за образование, следвани от тези за жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда.


Началник отдел "ТСУКС" Пламен Юнгарев представи Капиталовата програма за 2022 г., която е в размер на 11 260 812 лева. Предвидени са 2 657 744 лв. за реализиране на текущи ремонти за социална и техническа инфраструктура.


В рамките на обсъждането кметът Николай Грозев отговори на постъпилите въпроси и мнения от граждани и обобщи, че проектът за бюджет е балансиран, с оптимизирани разходи и реалистично планирани местни приходи. Той заяви, че Общинското ръководство продължава водената през последните години финансова дисциплина при изразходването на публичните ресурси, както и ефективното усвояване на средства по оперативни програми.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени