Работна среща "Балканът пее и разказва" - 2023 г. в Твърдица

Тази година празникът ще се проведе на 10 юни, като домакин ще бъде гр. Твърдица

Работна среща "Балканът пее и разказва" - 2023 г.
Работна среща "Балканът пее и разказва" - 2023 г. Източник: Община Твърдица
На 19.04.2023 г. в залата на Община Твърдица се проведе работна среща свързана с организацията и провеждането на станалия традиция празник "Балканът пее и разказва" - 2023 г. На срещата участваха представители на балканските градове Твърдица, Котел, Гурково, Елена, Дряново и Трявна.
 
Тази година празникът ще се проведе на 10 юни, като домакин ще бъде гр. Твърдица. Датата съвпада с честване на 40 години от първото присъединяване на града към празника през далечната 1983 г.
 
Дългогодишна утвърдена традиция в празника, освен концертния спектакъл, ще са и съпътстващите го изяви – конкурс на тема: Възпроизвеждане на оригинални везбени мотиви, вшити в части на народното облекло на балканските градове, изложби, базари и други атракции, които го обогатяват и всяка година е очаквано и вълнуващо преживяване.
 
След срещата гостите посетиха Археологическата изложба на Исторически музей гр. Твърдица намираща се в зала на НЧ " Св. Св. Кирил и Методий 1914" в града, където изслушаха интересната беседа от директора на музея д-р Красимир Велков.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени