Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването на грабеж, извършен в сградата на Кметството на град Шивачево

Престъплението е извършено днес

Съдебна палата-Сливен
Съдебна палата-Сливен Източник: Пресцентър на ПРБ

Районна прокуратура - Сливен ръководи разследването на грабеж, извършен в кметството на град Шивачево, обл.Сливен, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Престъплението е извършено днес. То е квалифицирано по чл.198, ал.3, вр. ал.1 от НК,  тъй като извършителите са употребили заплаха към охранител, с цел да запазят владението върху откраднатото.

 

Към настоящия момент е установено, че извършителите са проникнали в сградата на кметството около 03.00  часа. От две отделни каси са отнети сумите от 423 лева и 811 лева. На място се е отзовал охранител от частно търговско дружество. След като са го видели маскираните извършители произвели изстрели и избягали от местопрестъплението.

 

При извършения оглед на местопроизшествието  са установени две гилзи от различен калибър. Предстои експертиза да установи вида на оръжията, с които изстрелите са произведени. Отзовалият се на мястото охранител е разпитан.

 

Служителите на ОД на МВР - Сливен продължават оперативно-издирвателните мероприятия, с цел установяване и задържане на лицата, осъществили грабежа.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: Проведохме работна среща с народните представители по най-големия проблем на общината ни - липсата на во

Като кмет не бягам от отговорност и съм готова чрез общинския бюджет да се финансират дейности, които са възможни за осигуряване на вода в населените места, както и с всяко друго решение, пише тя

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени