РП-Сливен ръководи разследването по досъдебно производство за управление на полицейски автомобил от полицейски служител, употребил метамфетамин

Извършен е оглед на автомобила. Разпитват се и свидетели. Изискана е цялостната документация, относима към случая

Районно управление на МВР-Нова Загора
Районно управление на МВР-Нова Загора Източник: Zonanews

Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването за управление на служебен полицейски автомобил от полицейски служител след употреба на метамфетамин. Престъпното деяние е осъществено на 06.01.2024 г. на път с посока на движение от гр. Нова Загора към гр. Гурково. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.3 от НК.

 

Гурково-Русе
Гурково-Русе Източник: Zonanews

Установено е, че водачът на полицейския автомобил е допуснал самостоятелно пътнотранспортно произшествие. Той е тестван с техническо средство, което е отчело управление след употреба на метамфетамин.

 

Разследването се осъществява от следовател при Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Сливен. Извършен е оглед на автомобила. Разпитват се и свидетели. Изискана е цялостната документация, относима към случая.

 

Предстои да бъде назначена и химикотоксилогична експертиза на полицейския служител, която да установи дали в организма му се съдържат наркотични вещества. Експертизата ще бъде изготвена във Военномедицинска академия-София.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени