С поход, изложба и заря посрещат 3 март в Твърдица

Организатори на тържествените прояви са Община Твърдица, НЧ "Св.Св. Кирил и Методий 1914" и ТД "Чумерна"

С тържествена заря, изложба, концерт и поход ще отбележат Националния празник Трети март, жителите на Община Твърдица, съобщиха от местната администрация. Организатори на тържествените прояви са Община Твърдица, НЧ "Св.Св. Кирил и Методий 1914" и ТД "Чумерна". 

 

Тържествено честване на националния празник на Република България ще започне в 9.30 часа на площад "Свобода" откъдето ще стартира традиционния поход до връх "Кутра". По-късно от 17.30 във фоайето на читалището ще бъде открита изложбата на Дани Урумува - "Първи стъпки", а непосредствето от 18.00 часа след това ще се проведе тържествен концерт, посветен на 143-та годишнина от Освобождението на България. Начинът на провеждане-на открито или закрито, зависи от епидемичната обстановка в страната и препоръките на Националния и Общински кризисен щаб, уточняват още организаторите.


Вечерта от 20.00 часа на площад "Свобода" ще се проведе тържествена заря-проверка в памет на героите, отдали живота си за Свободата, а в знак на признателност гости и граждани ще имат възможност да поднесат цветя.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени