Самоуби се военен, участвал в нахлуването в Чешнегирово

Старши лейтенант Тодор Манчев се е прострелял в спалното помещение

Самоуби се военен, участвал в нахлуването в Чешнегирово
Самоуби се военен, участвал в нахлуването в Чешнегирово Източник: Zonanews

Старши лейтенант Тодор Манчев е открит мъртъв в спалното помещение на полигона в Ново село. От Министерството на отбраната уточняват, че той е намерен на 19 юли в безжизнено състояние с огнестрелна рана. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел само е констатирал смъртта му. За случая е уведомен дежурен военен прокурор при Военно-окръжната прокуратура в Сливен.

 

Първоначално се появи информация, че старши лейтенант Тодор Манчев сложил край на живота си, тъй като бил набеден за нахлуването на командоси в цех до бившето военно летище в село Чешнегирово край Пловдив на 11 май. От МО уточняват, че след извършената проверка двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба.

 

"Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал  старши лейтенант Тодор Манчев от Служба "Военна полиция" заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения", пише в позицията на военното министерство.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени