Скандал между два рода в котленското село Градец доведе до напрежение и палежи

Селото, в което живеят над 4500 души, често е обект на полицейски акции, свързани с битовата престъпност.

Полиция
Полиция Източник: МВР

Скандал между два рода в котленското село Градец доведе до напрежение и палежи, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен. Инцидентът е от 16 февруари, като в Районното полицейско управление (РУ) в Котел е получен сигнал около 18:00 часа от жена на 56 години. Тя е съобщила, че група хора са съборили постройката, в която живеят тя и семейството ѝ.

 

Към мястото незабавно са изпратени екипи на "Патрулно-постова дейност" от РУ - Котел и участък "Градец" за проверка. Изпратен е и екип на филиала за спешна медицинска помощ. Пристигайки на място, полицаите са установили две горящи едностайни постройки от дървена конструкция, намиращи се в края на селото, извън регулация.

 

Изпратени са два екипа на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Котел, които са ликвидирали пожара в 19:30 часа. Пострадали и ранени не са открити. Според първоначални сведения постройките са запалени от представители на голям род от село Градец. Между два рода се е създало напрежение и е възникнал скандал.

 

За справяне със ситуацията на място са изпратени екипи от Районните управления на полицията в Сливен, Котел и сектора за "Специални тактически действия" към ОДМВР- Сливен. Напрежението е овладяно. Няма пострадали.

 

Разпитани са девет души, пет от тях са със заповед за задържане до 24 часа и са отведени в РУ-Котел.  По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура – Сливен. Селото, в което живеят над 4500 души, често е обект на полицейски акции, свързани с битовата престъпност.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени