Сливен предлага проект за по-ефективна организация на движението в града

Предвижда се изграждане на още 8 нови кръгови кръстовища, няколко нови улици, които да облекчат автомобилния поток от главната улична мрежа

"Генерален план за организация на движението на гр. Сливен"
"Генерален план за организация на движението на гр. Сливен" Източник: Община Сливен

Община Сливен предлага на вниманието на гражданите Проект на "Генерален план за организация на движението на гр. Сливен". Той е изготвен във връзка с необходимостта от въвеждане на нова по-ефективна организация на движението в град Сливен – автомобилно, пешеходно и велосипедно. От местната администрация допълват, че предложението е следствие на непрекъснато нарастващия брой автомобили, която да съответства на съществуващата улична мрежа и направените ремонти, както и на интензивността на движение.


За целите на Генералния план Сливен е разделен на 15 района и се оформят три вида транзитно движение по съществуващите улици. Предвижда се изграждане на още 8 нови кръгови кръстовища, няколко нови улици, които да облекчат автомобилния поток от главната улична мрежа. Търсят се възможности и за решаване на проблема с паркирането в активните ленти за движение, което затруднява движението на превозни средства из града. Ограничението на скоростта в града остава 50 км/час, като се предвижда и въвеждане на скорост от 30 км/час в жилищните зони.


Планът разглежда и масовия градски обществен транспорт, местоположението на нови и съществуващи спирки, както и маршрутите на различните видове транспорт. С него се предвижда създаване на мрежа от велосипедни пътища с цел стимулиране използването на велосипеда като транспортно средство. Описани са и всички съществуващи и бъдещи паркинги и паркоместа във връзка с въвеждането на платената зона за паркиране. В графичната част са добавени схеми с режими за движение на определени видове пътни превозни средства и режими за престой, паркиране и изпреварване, съгласно изискванията на чл. 12 от Наредба № 1 от 17.01.2001 г. за организация на движението по пътищата.

 

До 2 септември 2021 г. могат да се изпращат в писмен вид становища, предложения и възражения на следния електронен адрес: kmet@sliven.bg. Файловете към плана са публикувани на: https://mun.sliven.bg/obyavlenia-apk.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени