Сливен предоставя част от спортна зала "В. Левски" за бежанци от Украйна

Предложението бе внесено от кмета Стефан Радев и допълнено към единствената точка от дневния ред относно бежанската и хуманитарна криза в Украйна

Община Сливен
Община Сливен Източник: Zonanews
Община Сливен ще предостави част от Спортна зала "Васил Левски" за дейността на Ситуационен център за бежанците от Украйна. Това стана ясно след днешната извънредна сесия на местния парламент в Сливен, който даде съгласие част от спортния обект да се ползва за работата на ситуационния център.
 
Предложението бе внесено от кмета Стефан Радев и допълнено към единствената точка от дневния ред относно бежанската и хуманитарна криза в Украйна. Като мотив за това кметът посочи отправена молба за съдействие от Областна администрация Сливен за разкриването на Ситуационен център за бежанците от Украйна. Целта е да се координира дейността на институциите, ангажирани с посрещането и настаняването на бежанците, които са временно пребиваващи в Сливенска област.
 
"Предполагам, че така създалата се ситуация ще внесе известен дискомфорт при ползването на залата за планирани спортни мероприятия, но смятам, че е добре да се включим в положените усилия на държавата и конкретно - Областната управа, този процес да бъде канализиран. Вярвам, че ще успеем да създадем необходимата организация", е на мнение Стефан Радев.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени