"Вечер на легендите 2022" е надсловът на тазгодишното издание на рок фест "Денят след July Morning" в Твърдица

"Вечер на легендите 2022" е надсловът на тазгодишното издание на рок  фест "Денят след July Morning" в Твърдица, който се провежда...

Програма на рок феста
Програма на рок феста Източник: Община Твърдица

"Вечер на легендите 2022" е надсловът на тазгодишното издание на рок  фест "Денят след July Morning" в Твърдица, който се провежда до "Потопената църква", язовир Жребчево.

 

 

"Община Твърдица и Общинският съвет благодарят за подкрепата и доверието, които ни давате от 2017  г.  за провеждането на това прекрасно събитие на брега на яз. Жребчево, на фона на силуета на "Потопената църква". Всяко едно мероприятие има своите възходи и застои. Джулай морнинг – Потопената църква – Твърдица, не прави  изключение. Факт е безпрецедентната подкрепа за идеята - например от Благовест и благотворителното преплуване на язовир Жребчево от този  невероятен младеж или искрената подкрепа на група "Епизод", за да бъде сложено началото, факт е пропускането на изданието поради връхлетялата ни пандемия, факт е риска поредното издание да не се проведе по ред причини, но е факт и упорството от организаторите да намират начин да  го реализират отново и отново", съобщават организаторите.

 

"Рок феста, който вече се превърна в традиция е  нещо повече от идея.  Повече  е  от   намерение на група организатори. Той е…Вяра. Той е…Преди  всичко, българско. Организатори отново са община Твърдица и Общински съвет Твърдица. Участват част от музикалните легенди на България: Йордан Георгиев – Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски, Епизод, Конкурент, Диана Експрес, Фактор. Програмата ще  започне с изпълнение на подгряващата ученическа група  Монолог, а малко преди полунощ ще се насладите на изпълнението на рок парчета от гайдарски състав "Христанов" и формация "Гайдари". Изявите на групите ще приключат  около   два часа през нощта, но в останалата част можете да се доверите на сетовете на Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски и  група Монолог. Кой казва, че купона трябва да продължи само до изгряването на юлското слънце", пишат от община Твърдица. 

 

Програма на рок феста
Програма на рок феста Източник: Община Твърдица

"Всички, които искат да  го продължат и в деня след July Morning могат да разчитат на нас. Близо до сцената могат да ползват услугите на добра скара каравана, осигурено е място за безплатно разпъване на палатки, каравани и кемпери. Най-бързо  развиващия се рок фест в България организиран на фона на един от символите на стоицизма ни -  "Потопената църква" Ви очаква. Входът и тази година е свободен. Ние сме създателите на Рок фест "Твърдица и църквата". Фестът на легендите на българския  рок и техните съвременни наследници".

 

Организаторите се обръщат към феновете на рока:
"Приятели, никой обаче не  е създавал историята на "Потопена църква", носеща името на светеца Иван Рилски. Просто тя води началото си от 1891 година, когато църквата е построена от тревненски майстори. Градежът на храма и стенописите му са изцяло със средства на обикновени  работливи хора живеещи в селото, вярващи в доброто бъдеще за тях и  децата  им и  искащи  тази вяра да остане и след тях. Но идват други  времена и водите на  язовирът построен в периода 1959- 1966 г. потопяват на дъното му селата - Жребчево, Запалня и Долно Паничерево. Не могат да "потопят" обаче заложена  вяра. Би трябвало сградата на църквата  отдавна да  е  история като стотиците къщи от селата. За наша радост история е не разрухата, а съдбата на  символа на вярата и стоицизма – устоялата на времето и водите "Потопена църква". История "създадена" не от човека, а от самата  нея, отказвайки категорично да  "загине" от водите на  язовира. Така, както ние отказваме да  "загинем" като  нация заливани от поройните води на дезинформацията, забвението, деградацията и унищожението. Очакваме Ви отново. Тук, в Твърдица, при източника на тази вяра - вярата в оцеляването, която потопената църква дава на всички, които са я посетили. В тези дни имаме нужда от вяра. А Потопената църква дава най силната  такава. Веднъж попитаха – чия е църквата? Истината е, че не  знам. На територията на община Твърдица е. Но..... Ничия ли е!? Или на хората!? Вероятно  на бог, каквото и да представлява той!? А може би на всички". 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени