19 екипажа ще се състезават в Третото издание на Рали спринт "Пампорово"

Организаторите на състезанието са подготвили промени в маршрута, които да го направят още по-интересен и предизвикателен за участващите екипажи

Рали
Рали Източник: Zonanews

Деветнадесет екипажа подадоха заявки за участие в третото издание на Рали спринт Пампорово. Курортният комплекс ще бъде домакин на последния кръг от националния рали спринт шампионат на България. Третото издание на атрактивната надпревара бе открито снощи пред хотел "Орловец" в Пампорово. Днес състезателите ще мерят сили в пет скоростни етапа с обща дължина от близо 45 състезателни километра по живописните пътища на Родопите.

Организаторите на състезанието са подготвили промени в маршрута, които да го направят още по-интересен и предизвикателен за участващите екипажи. В програмата е включен и нов супер специален етап, който ще се проведе на бул. "България" в Смолян и обещава неповторимо зрелище за жителите и гостите на родопския град. Днес екипажите ще преминат по петте скоростни етапа, а награждаването на победителите се очаква да започне около 16:30 ч. пред сградата на Община Смолян.

Ето и програмата:
09:30 ч. – СЕ1 Смолянски Езера 1 (11,33 км)

10:40 ч. – СЕ2 Смолянски Езера 2 (11,33 км)

11:47 ч. – Сервиз

12:30 ч. – СЕ3 Пампорово 1 (9,61 км)

13:40 ч. – СЕ4 Пампорово 2 (9,61 км)

15:30 ч. – СС5 Смолян (1,69 км)

16:30 ч. – Церемония по награждаването пред община "Смолян"

Организатори на събитието са Автомобилната федерация на България, съвместно с Община Смолян, СБА-Смолян, Община Чепеларе и Пампорово АД.

Повече информация за състезанието можете да намерите на rallypamporovo.bg и на Facebook страницата на надпреварата.

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени