Бойко Борисов: Ако съм на вас, на NOVA, бих изписвал отдолу - "световният шампион по фалиране на банки Румен Гечев" - той говори за еврозоната (НА ЖИВО)

Това каза Борисов в Широка лъка

Бойко Борисов в Широка лъка
Бойко Борисов в Широка лъка Източник: Скрийншот/Facebook

В Родопите камбаните по друг начин се чуват. А тази сграда в Широка лъка е още един свят кът, където могат да идват хората. Това каза лидерът на ГЕРБ в Широка лъка. "Делян Добрев и неговият екип разработиха проектозакон срещу свръхпечалбите, кито се получават от руските компании, благодарение на дерогацията, която България е издействала в Брюксел, вкл. от вътрешния пазар. Този законопроект засяга бензин, дизел и други горива. В начина, по който ще стане и ще касае не само физическите лица, но и бизнеса, всеки който зареди да може да му се върне 1 лв., обясни Борисов. 

 

Имаме Фонд за гарантиране на енергийна сигурност - разликата от 1 лв. отива във Фонда за енергийна сигурност и оттам отива на бензиностанциите за компенсация на зареждащите, добави той. Четири бюджета правихме за две години - аз не знам тези някога ще се научат ли да правят бюджети. Все някой друг им е виновен.

 

Над 5 млрд. лева изтекоха от джобовете на българите в посока на "Газпром" и "Лукойл" - надявам се, че колегите от ДБ първи ще ни подкрепят. Киро и Асен направиха такива бели, че сега никой не иска да отида да управлява след тях. А вие (обръща се към bTV и NOVA, бел. ред.) само в тяхна подрепа и срещу нас говорите - от сутринта карикатуристи, треньори на Киро по карате, възмути се лидерът на ГЕРБ. 

 

Аз идвам от Исперих - 8 часа път. Две години нищо, две години Шишков само открива това, което ние сме направили. Сега като карате по Южна дъга, по Северна тангента - нали Ви е хубаво. Следващите 30 години нищо такова няма да е направено. А вие само препирате тези хора - Киро и Асен - нищо не ги питате за "Джемкорп". Аз ги разбирам тези работи, те откъдето се връщат, ние преди 20 години сме били, каза бившият премиер. Знам кой как им диктува и им казва какво да говорят, добави Борисов, обръщайки се към репортера на NOVA.

 

Убеден съм, че ДБ ще се включат, убеден съм, че и другите партии ще се включат (в подкрепа на проектозакона за свръхпечалбите, бел. ред.). 

 

Единственият начин да има правителство е да има контактни групи преди президентът Раден да връчи мандат. Трябва да сме се разбрали, че с първи, или втори, или с третия ще им аправителство. Яз няма как да направя правителство, което да стъпи само на ДПС, или на "Възхода". 

 

Видяхте ли оня ден, световния шампион по фалиране на банки - аз ако съм на вас, на NOVA, бих изписвал отдолу "световният шампион по фалиране на банки" - Румен Гечев, той говори за еврозоната, отбеляза Бойко Борисов.

 

Дайте един пример за тези две години за борба с корупцията по високите етажи. Ние с Радев сме най-големи противници, но аз съм справедлив човек. Хвърлят му на Радев през 3 месеца да прави правителство. Но той не е учил за това, учел е за президент. И сега му възлагаме нови задачи - да им прави бюджет. Ама защо Радев ще ви прави бюджет? Затова казвам - нека се разберем за правителство. Ако казжат - Асен Василев премиер, тогава кой ще е министър на финансите, или на икономиката. 

 

Тази война е ужасна, ние затова сме декларирали ясно позицията си за Украйна, добави лидерът на ГЕРБ. Затова ме канят от ХСС като специален гост - да си говорят с мен, защото Балканския процес, войната в Украйна - това са важните теми за тях. Балканите  са златно място, тук има прекрасни условия за зелена енергия, ПАВЕЦ "Чаира" и Баташкия водносилов път са най-добрите "батерии" в света, не да ми мислят как ще откраднат 1 милиард от батерии - къде ще ги заравяме след няколко години тези батерии (визира Плана за възстановяване и устойчивост и заложеното купуване на батерии в него, бел. ред.).

 

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени