Бойко Борисов от Смолян към ПП: За три години защо нищо не направихте?! (ВИДЕО)

А бяхме водеща сила на Балканите, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Смолян
Бойко Борисов в Смолян Източник: Скрийншот видео кадър

"Това, което става в света, е ужасно. Събитията в Близкия изток, гигантското противопоставяне на колоси в света, убиването на цивилни граждани и от двете страни - ние сме заявили подкрепа на Израел заради вероломното нападение, но и трябва да се отнасяме човешки към цивилното население, каквото и да е то. Руски самолети с "Кинжал"-и патрулират над Черно море. А беше време, когато правихме политики на добросъседство, на етническа толерантност. За тази политика сме били упреквани, но с времето ще видите, че е било правилно. Виждам и реакциите на Виктор Орбан, на президента на Сърбия. С всички на Балканите сме водили ежедневен диалог. Ежедневен!".

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Смолян, където на събрание на членове и симпатизанти на партията представят кандидатите за кметове и общински съветници в областта. Пълната зала го посрещна с аплодисменти.

 

"На мен ми е криво, че от водеща сила на Балканите, когато където и да отидех, и видеха флага на България, ръкопляскаха хората... През Босна и Херцеговина до Сръбска Крайна моят ескорт с българския флаг беше сигурен - България носеше просперитет и неслучайно всички балкански държави ме наградиха с най-високите си отличия. Всичко това към днешна дата оставям на политолози и социолози да го коментират. В същото време (малко хора могат да ме надговорят - проф. Овчаров е един от тях) - ще го попитам - а кога в подводната археология се е правило толкова много в България", отбеляза Борисов и припомни постиженията на родната археология по времето на управлението на ГЕРБ.

 

Той припомни и инвестициите и сумите, вложени в пътното строителство в Смолянско. И попита: "Господин Сабрутев да попитам - защо нищо не направихте? Това са три години! Всичко щеше да бъде приключено - както пътят за Девин, Лъки, Доспат, Кръстова гора... Излизат и като някои професори, дошли от чужда държава, започват да ни поучават".

 

Борисов допълни, че пътят Рудозем - Гърция е бил направен по времето на управлението на ГЕРБ: "Като съобщят - идва гръцкият премиер, сериозен приятел ми е, но ние си направихме нашето, а ангажиментът на гръцката страна си стои. Но това се прави на среща премиер-премиер. И ми е много интересно премиерът Денков във Варна на срещата дали го е обещал това нещо... ".

 

"Сега 3% дефицит е лошо! В Чепеларе се запознах с балдъзата на Атанас Славов, правосъдния министър. И я помолих, снимахме се и я помолих - пиши му - от балдъзата - от където е жената, от там е и родата. Той е добър министър, не мога да си изкривя душата. Цялата тая правосъдна реформа я движим и всички имат заслуги, и трите партии", подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

"За пътя за Девин явно не можем да поемем ангажимент с такава конструкция. И от тези избори зависи дали ще можем да поемем ангажимент. Пожелавам ви успех! Всички сте ми еднакво важни. Защото Родопите са супер важни. Родопите не са като другите планини. Тука е първо етническата толерантност. Помните - когато откривахме пътя - владиката и ходжата. И тогава ходжата ми прочете една строфа от Корана. Помня го с цялото си уважение. И листчето си го прибрах. Родопите трябва да са пример! И затова слагахме половин милиард за пътища всяка година. Досега щяхме тези три години да асфалтираме и там, където козите се качват...," добави Борисов.

 

"Стягайте се, забележката ми е, че малко жени има в листите. Всички кметове да си направят изборите и да си подготвят през тези години силни кадри от женски пол. Защото ЕК и ЕП поставят това - жена начело", обобщи Бойко Борисов.

 

Кметът на Смолян Николай Мелемов
Кметът на Смолян Николай Мелемов Източник: Скрийншот видео кадър

Кметът на Смолян и областен координатор на ГЕРБ Николай Мелемов откри събитието с кратко слово и представи кандидатите за кметове на общини: Златоград - Мирослав Янчев, Неделино - Емил Войводов, Баните - Павлин Белчев, Мадан - Светослав Филипов, Рудозем - Радослав Филизов, Чепеларе - Горан Хаджиев, Девин - Красимир Даскалов, Доспат - Елин Радев.


Думата бе дадена на "един голям приятел на Родопите" - проф. Николай Овчаров. Известният археолог сподели: "През 2020 г. господин Борисов ми се обади - трябва да правим приоритетни обекти - от днес за утре. И седнах и ги направих - Перперикон, Рациария, Провадия солниците, Тараклия синтика. На следващата година финансирането беше спряно. Важно е да има държавна политика от гледна точка на културно-историческото наследство. Хвалим се, че с Гърция и Италия сме страните с най-много исторически паметници. Затова държавата трябва да има отношение към тези неща".

 

Народният представител Красимир Събев
Народният представител Красимир Събев Източник: Скрийншот видео кадър

Народният представител д-р Красимир Събев заяви на свой ред: "Тази партия, където се готвихте да ни чегъртате, да ни пенсионирате, се оказа най-устойчивата партия. Господин Борисов е човекът, който може да ни поведе. Моят призив е - да излезем да гласуваме - на 29-ти с номер 7! Това е правилната партия, това е правилната политика".

 

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени