Бойко Борисов: Радев е узурпирал всичко, правителството е под тоталния му контрол

Избирателите на "Демократична България" ги наказаха

Бойко Борисов на Регионална Академия на МГЕРБ в Южен-Централен район
Бойко Борисов на Регионална Академия на МГЕРБ в Южен-Централен район Източник: Zonanews

Да благодаря на фондация "Конрад Аденауер", че с парите на немските данъкоплатци финансират този форум на МГЕРБ. Бяха засегнати важни въпроси - защо хората през 2009 г. избраха ПП ГЕРБ. Заради това, че беше дясна, консервативна партия, от вярващи хора, партия, която има толерантно отношение към останалите етноси и религии. Това каза лидерът на ГЕРБ на Регионална академия на МГЕРБ в Южен-Централен район в курорта "Пампорово" до Смолян.


ГЕРБ се нуждае от идеология. И се питам - как ще управляват хора, загубили изборите по един брутален начин. Как ще бъдат вицепремиери хора, които имат най-ниските резултати в историята, а собствените им партии им искат оставката. Това са партии, които са рекордьори на това как можеш да се сринеш с 15-20 процента. Сега ГЕРБ може да се върне към своята идеология - защото е една патриотична партия, консервативното, дясното, патриотичните ценности ще бъдат развивани. Не е важно кой на какъв Бог се моли, важното е да се моли за мир, добави бившият премиер. 

 

Да, правили сме компромисии никой от Вас като млади хора няма право да мълчи. Странна е идеологията на т.н. ПП "Продължаваме Промяната" - с десни мерки щели да постигат леви цели, каза Борисов. Освен това - избирателите на ДБ ги наказаха и затова имат 6 %. Център-дясно - това е нашата идеология и ще правим така да се развива и тази идеология в ЕНП, сред сестренските ни партии. Срив на инвестициите - с 64 %. Няма да има инвестиции, единственото, което ще има е нови заеми. След тройната коалиция на Станишев има разруха, но се справихме. След Орешарски имаше следваща разруха - пак се справихме. След тези ще има катастрофа. 

 

Единственият начин да изплуват е да им дадат да крадат, корупцията да ги сплоти. Понеже се намираме в Родопите - прогнозата ми е, че нито един нов инвестиционен проект няма да направят. Всеки проект за нещо ще бъде поне два пъти по скъп заради корупцията на бъдещата петорна коалиция. Радев държи всички служби и това правителство ще бъде под тотален негов контрол. Всичко е узурпирано от Радев. Минеков, действащ министър, се оказа един пощальон. Уж дойде да ни плаши, а той се уплаши. 

 

Ние сме партия, която е минала през опозиция, минала е и през управление. Затова ние сега ще използваме това време да си укрепим структурите и да се върнем към нашата идеология. Кирил Петков каза, че щял да върне статута на НС и на народния представител. И "върна" този статут - статутът на богоизбраните, защото отказаха да се приеме зеления сертификат в НС. Защо трябва да мъчат децата с тези "щадящи" тестове? Зам.-министър от това правителство каза, че ставало дума за корупция с тези тестове. 

 

Смисълът е да имаш силна опозиция, за да възпира властта от грешки. 1944 г. е било точно така - през редакциите на медии, които не ги харесват. Както направиха с "Труд". Смисълът на власт и опозиция е корекцията. "Труд", когато е писал срещу нас, никой не е ходил в офисите му да ги гони, възмути се Борисов.

 

Хубаво е докторите да знаят - или да приложат зеления сертификат, или да го махнат. защо да има парламента привилегии, това ли е новият народен представител, попита риторично Борисов. 

 

Това е бъдещето - спойка между знаещите, можещите, доказаните и младостта, ентусиазма на младите. Вие нямате тези зависимости от управлението - ще ги имате един ден, когато дойдете да управлявате. Няма да закъснее и реакцията на Европа - от водеща сила в райно, ние сме в криза за ток, в криза за газ, в криза за какво ли не. 

 

Световният шампион по фалиране на банки Румен Гечев преговаря за финансовата система. Хърватия влиза в еврозоната, а нас ни оставиха 45 години встрани.

Обзалагам се, че няма да построят една магистрала - обещаха обаче 6 на година. Слушам го внимателно новия министър на транспорта - нямало да правят АМ "Хемус", друга магистрала щели да правят. Ако направят нещо такова, ще облагодетестват чужди държави ли, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

Няма как да подкрепим правителство, в което е мракобесният следовател от комунистическо време Бойко Рашков. Не, няма да подкрепим такова правителство, категорично заяви лидерът на ГЕРБ.

Радев има 7 министри, 7 министри! Жалко за онези, които изнесоха протестите и ги докараха на власт, а сега дори не са в парламента, каза бившитя премиер. 

 

На въпрос дали съжалява, че навремето е подкрепил Мая Манолова за омбудсман и дали съжалява, че е издигнал Цецка Цачева за кандидат-президент, Борисов каза, че това са два различни въпроса. "Цецка Цачева е много спокоен човек, много добър юрист, а за президент трябваше такъв човек. Не съжалявам и за това, че подкрепихме Мая Манолова за омбудсман. Представяте ли си и омбудсманът да беше от ГЕРБ - какъв коректив щеше да е", коментира Борисов. 

 

Аз съм искал тунела под Иипка, АМ "Струма" - да вържеш топлото пристанище на Солун с Дунав мост-2. И понееже България е 45 години назад - Тодор Живков е направил магистрала само до Правец - за нас беше жизнено важно да ги построим. Затова не бих променил "ин хаус" процедурата. Ето, тук има момчета и момичета от Видин - поканих ге нарочно. Пътува ли са 8 часа от Видин до Пампорово - няма четирилентов път и щеше да им е по-бързо, ако бяха минали през Румъния, пошегува се лидерът на ГЕРБ.

 

Аз, глупака, направих цялото Околовръстно на София и тази отсечка от Люлин до бул. "Борис Трети" оставих за последно. И сега няма да я направят. Затова сутрин сега стоим от Банкя на опашката с часове - час и половина ни отнема да отидем до централата. Нека сега Ицо Хазарта да им направи тази отсечка, да им пее, разчитам той да ми направи Околовръстното.

За пети път ме питате дали ще подкрепим правителството - не, няма да го подкрепим, отговори Борисов как ще гласува ПГ на ГЕРБ-СДС при гласуването на новото правителство. 

Радев държи всичко, дава им знаци на правителството - ако не слушате, след Борисов ще ви изпратя Бойко Рашков. Така ги плаши Радев. 

 

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени