Д-р Красимир Събев: Узряхме, че с експерименти не се прави политика в полза на обществото

Ако и този път не изберем правителство с дългосрочен фокус, за съжаление ще продължим да буксуваме, добави водачът на листата

Васил Седянков, Тодор Батков-син, д-р Красимир Събев, Петя Касабова
Васил Седянков, Тодор Батков-син, д-р Красимир Събев, Петя Касабова Източник: ПП ГЕРБ

На тези избори ако не направим резултат, при който една политическа партия да носи отговорност, ще продължи това безхаберие. Узряхме, че с експерименти, с възлагане на надежди на хора, които не са проверени във времето, не се прави политика в полза на обществото. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев пред жители на смолянското село Широка лъка. 

 

По думите му вече е ясно кой колко "тежи" в нашето общество и преценката не е трудна. "ГЕРБ може да търпим критика, но свършихме страшно много работа. А вижте за последните три години – нищо! Една подпора не можаха да направят. Затова моят призив е: Излезте да гласувате! Да направим стабилно правителство не за шест или девет месеца, а с 4-годишен хоризонт, защото, за да видим резултат, ние трябва да го плануваме, да осигурим средства и след това да го реализираме", посочи д-р Събев. Той призова за масово гласуване на 9 юни за ГЕРБ-СДС както за Народно събрание, така и за Европейски парламент.

 

Категоричен е, че заради досегашната нестабилност България не е могла да се възползва от наличните европейски средства. "Ако и този път не изберем правителство с дългосрочен фокус, за съжаление ще продължим да буксуваме. Казвам това с болка, не за да ви плаша, а защото е истината", обобщи той.

Пред участниците в предизборната среща д-р Събев представи екипа си в листата.

 

Срещата на кандидатите за народни представители в Широка лъка
Срещата на кандидатите за народни представители в Широка лъка Източник: ПП ГЕРБ

"Не мога да се оплача от липса на възможности за каквото и да било, но в крайна сметка всеки носи отговорност пред себе си, пред родителите си, пред Родината си. Затова искам публично да благодаря на д-р Събев, който ме покани да стана част от листата на ГЕРБ-СДС в Смолян, тъй като коренът ми е от Родопите. Баба ми е от рода Ихтярови в Чепеларе, а дядо ми е от рода Баткови в Левочево. Не можех да откажа на тази покана, защото ме боли сърцето всеки път, като идвам тук и виждам как нещата деградират, и то заради липса на стабилност в управлението. Като човек от младото поколение имам малко по-различно виждане. Дълго съм бил в чужбина, знам много добре мисленето на колегите от ПП-ДБ, които обаче влязоха във властта и започнаха да правят световна политика. Ние не сме си оправили нашите проблеми, а ще оправяме света и международното положение", посочи кандидатът за народен представител Тодор Батков-син.

 

Той допълни, че през последните 20 дни е обиколил няколко пъти Смолянска област, за да види отблизо всички проблеми на областта. "Един от основните е липсата на достатъчно добра инфраструктура. След себе си тя води до отваряне на нови бизнеси, разкриване на работни места. А като има добър пазар на труда, добри работни места, образованието ни е едно от най-добрите в България - хората няма да търсят работа навън, младите ще останат тук. Това е другият голям проблем, че младите не виждат перспектива. Затова с д-р Събев имаме доста сериозни планове, ако получим вашето доверие и успеем да сформираме правителство. В крайна сметка всички заслужаваме достоен живот", подчерта Батков.

 

Той е бакалавър е по политология в Queen Mary University of London. Магистър по специалността "Master of business administration in finance" в London School of Business and Finance. Магистър по право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

 

Според кандидат-депутатът Петя Касабова е наистина крайно време да се спре с експериментите. "Нашите опоненти говореха колко лошо сме живели по време на правителството на ГЕРБ, а последните три години се явиха доказателство за обратното. Затова на 9 юни излезте и подкрепете нашата листа от доказали се професионалисти с №22 в бюлетината!", прикани тя.

 

По думите й също толкова важни са и изборите за Еврвопейски парламент, защото не е без значение кой ни представлява в Европа, а в листата на ГЕРБ-СДС са доказали се капацитети от различни професионални сфери.

 

Петя Касабова е завършила "Транслатология с новогръцки език" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Работи като специалист "Активиране" в дирекция "Бюро по труда" – Смолян, филиал - Чепеларе. Заместник-председател е на Общински съвет – Чепеларе.

 

"Хората казват, че ЕС много ни взима, но в същото време страшно много ни дава като възможности, отворени граници, сигурност, средства. През новия програмен период до края на годината и следващата има изключително много средства за субсидирана заетост, за регионално развитие, за селските райони, които до момента, за съжаление - откакто я има тази нестабилност, просто не се усвояват. Това за мен е престъпление. Не може за миналата година да са усвоени 4% от бюджета за субсидирана заетост в Смолянска област. Това не бива да го допускаме повече", е категоричен Батков.

 

Васил Седянков, който е трети в листата, заяви, че ще си остане кмет.  

Още от "Смолян"

Кирил Петков: Независимо какво ще предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция

Според Николай Денков, член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", важно е демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ПП ще бъде гарант за това

Прочетете повече прочетете повече

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени