Двама със звание "Почетен гражданин" за празника на Златоград

Областният управител Захари Сираков поздрави златоградчани като в словото си каза, че свободата е висша ценност за един народ

Община Златоград
Община Златоград Източник: Общински портал на България

111 години от Освобождението и празника си отбеляза Златоград. Празничната програма започна с Тържествено заседание на Общински съвет, по време на което със званието "Почетен гражданин на град Златоград" бяха наградени д-р Славяна Ушева и д-р Петър Димитров.

 

След церемонията официалните лица и гражданите се събраха пред Лобното място на Делю хайдутин и поднесоха венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града. Кулминацията на празника беше поставена с тържествен ритуал и проверка-заря с участието на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили-гр. Пловдив.

 

Областният управител Захари Сираков поздрави златоградчани като в словото си каза, че свободата е висша ценност за един народ и нейната значимост все повече нараства, но днес я приемаме за даденост и забравяме, че тя е плод на ежедневни общи усилия.

 

"Нека сведем глави пред паметта на героите и се замислим за отговорността, която носим към идните поколения, какъв пример ще им дадем и какво наследство ще им оставим!", каза Сираков. Той пожела здраве и призова управниците и гражданите на Златоград да търсят пътя към обединението около значимите каузи, за да постигат общото благоденствие и просперитет

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени