Лидерът на ГЕРБ от Златоград: Днес Радев опроверга още една лъжа на Петков/Василев – че с него уж сме действали в синхрон (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ напомни, че именно благодарение на ГЕРБ в парламента са приети законите за подкрепа на Украйна

Бойко Борисов в Златоград
Бойко Борисов в Златоград Източник: Скрийншот видео кадър

"ГЕРБ-СДС имат пълната подкрепа на евроатлантическата общност. Затова сме поели ангажимента да има реформа на съдебната система”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Златоград.

 

"Днес президентът Радев в интервю опроверга още една лъжа на Петков и Василев – че с президента действаме в синхрон. По тази лъжа залиташе и Корнелия Нинова. Да, когато направят нещо добро, го казваме. Не мога да си кривя душата. Работиха активно за миграцията, направиха контактите с Турция, ЕС", коментира Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ напомни, че именно благодарение на ГЕРБ в парламента са приети законите за подкрепа на Украйна, които са позволили на българските политици, включително на президента Румен Радев да бъдат с високо вдигната глава в Брюксел.

 

"Белият и демократичен свят подкрепя Украйна. Винаги съм бил за балансирана политика, но ние осъждаме избиването на жени и деца, което се случва всеки ден там. Никой от нас не е военолюбец, военолюбците са други. Представете си, ако нас ни бяха нападнали? Затова членството ни в НАТО не е клише", подчерта Борисов.

 

Той заяви, че в момента България стои добре на международната сцена и това се дължи най-вече на факта, че ГЕРБ през последната година лидира в българския парламент по въпросите на международната политика, от подкрепата за Украйна до разрешаването на спора с РСМ.

 

"Как щеше да се чувства Радев, ако по наше предложение българският парламент не беше приел за оръжията на Украйна. Кой реши тази задача? - ГЕРБ. В предишния парламент, когато управляваше Петков, те не посмяха. Аз бях лидер на процеса да присъединим РСМ за ЕС. Кой, ако не ГЕРБ, даде възможност България да има цяла ескадрила F-16. Да не изброяваме и другите закони, които направихме и са в полза на България", подчерта Борисов.

 

По време на събитието коментар направи и бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева. "Време е шарлатаните на Радев да се омитат от политическата сцена", категорично заяви тя.

 

Караянчева коментира и отчета на служебния премиер Гълъб Донев и неговите думи за застоя в България. Според нея държавата е спряла да се развива след управлението на Бойко Борисов."Всички си спомнят какви бяха цените на горивата и храната. А сега всичко отиде до тавана през последните седем месеца", добави Караянчева.

 

Тя отправи критики и към лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. "За да управляваш една държава, трябва да познаваш законите, а те потъпкаха Конституцията", подчерта Караянчева. По думите й президентът Румен Радев се е отрекъл от Петков и Василев.

 

 

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени