Областният управител на Смолян изчегърта ГЕРБ и назначи родата и счетоводителката си на държавна хранилка

Той е два мандата общински съветник от БСП в Смолян и два пъти неуспешен кандидат за кмет на града

Румен Радев и Стефан Сабрутев
Румен Радев и Стефан Сабрутев Източник: Facebook

Новият областен управител на Смолянска област, назначен от служебното правителство - Стефан Сабрутев, назначавал свои роднини и счетоводителката на фирмата си в администрацията,  съобщава  Breaking.bg. Той е два мандата общински съветник от БСП в Смолян и два пъти неуспешен кандидат за кмет на града, издигнат от столетницата, но побеждаван от сегашния кмет Николай Мелемов от ГЕРБ.

 

За зам.-директор на ОДМВР-Смолян е поставен Костадин Пачеджиев. Сабрутев е кум на Пачеджиев, но това не прави никакво впечатление нито на Янев, нито на назначилия го Бойко Рашков. За управител на базата на Министерски съвет в Пампорово, сладка и доходна държавна служба, Сабрутев урежда Евгений Атанасов, съпруг на… пиарката му. Атанасов е стар, проверен, другар и кадър на БСП. Бил е в екипа на кметицата от БСП Дора Янкова.

 

Сабрутев успява да изчегърта ръководството на Южноцентрално държавно предприятие, защото било от ГЕРБ. Веднага след това областният управител на Смолян урежда в УС на Южноцентралното държавно предприятие…счетоводителката на фирмата си Николина Чолакова. Назначението на този ценен кадър се забави доста заради отказ от вписване на новото ръководство на държавното предприятие в Търговския регистър.

 

Социалистът Сабрутев информира Рашков, че горски "купували гласове" преди изборите. Твърденията на Сабрутев и Рашков изобщо не се доказаха, но това не попречи  горските директори от Велинград и Смолян да бъдат викани на разпит в полицията, а директорът на Кирково дори бе арестуван без никакви доказателства. Въпреки полицейският терор върху невинни хора не бе доказан нито един случай на купуване на гласове.

Още от "Смолян"

Д-р Даниела Дариткова: "Реформата" на служебния здравен министър е лобистка, има риск за пациентите и за бюджета на НЗОК

Отново в неблагоприятна позиция ще са големите многопрофилни болници, които поддържат достатъчен персонал и апаратура, смята тя

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени