Около 20 сантиметра е снежната покривка в Пампорово

Курортът е пълен с групи празнуващи 8 декември студенти

Пампорово
Пампорово Източник: Zonanews

 Около 20 сантиметра е образуваната снежна покривка в Пампорово, а снеговалежът продължава, съобщиха от Планинската спасителна служба.  Минус 6 градуса минимална температура е измерена тази сутрин в курорта.

 

От "Пампорово" АД планират да се включат и системите за изкуствено заснежаване в следващите дни, ако се задържат ниските температури. Курортът е пълен с групи празнуващи 8 декември студенти, според информация от "Пампорово" АД.

 

 Денят на откриването на ски сезона в Пампорово все още не е уточнен, но прогнозите са за края на следващата седмица при благоприятни метеорологични условия, пише БТА.

 

Ранните резервации показват повишен интерес към курорта в сравнение с миналата година. Ръст на записвания се наблюдава по отношение на британски, ирландски, балкански и български туристи. 

Още от "Смолян"

Министър Цеков: Амбицията ни е да поставим необратимо начало на инвестиционни инициативи за развитието на област Смолян

Регионалният министър разпореди проверка на исканията на общини за изграждане на изкуствени неравности по републикански пътища в населени места

Прочетете повече прочетете повече

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени