Премиерът Денков: Напрежение ще има през целия живот на този кабинет

Като общи приоритети Николай Денков определи законите по Плана за възстановяване, както и приемането на Бюджет 2023

Николай Денков
Николай Денков Източник: БТА

"Нямам съмнение, че ще има напрежение през целия живот на този Министерски съвет, защото ние от ПП-ДБ сме политически опоненти с ГЕРБ. Имаме различия за това как трябва да се борим с корупцията. Но бихме могли да работим заедно, защото много от целите са общи". Това коментира пред журналисти в Рожен премиерът Николай Денков.

 

Като общи приоритети Николай Денков определи законите по Плана за възстановяване, както и приемането на Бюджет 2023. Отбеляза, че целият състав на кабинета е мотивиран и сплотен, докато напрежението било около законодателството и избора на регулаторите. Въпросът бил то да не счупи сглобката. 

 

"Последната седмица има успокояване. Когато изберем областните управители на Министерски съвет, тогава ще е ясно, че има консенсус, всичко друго е предварително", добави той.

 

"Правителството стои малко встрани от промените в правосъдната система, политическите партии имат право да изразяват мнение. Процедурата по избор на нов главен прокурор не изглежда адекватна", коментира още премиерът.

 

Денков участва в откриването на новия роботизиран телескоп на Института по астрономия - БАН на територията на Националната астрономическа обсерватория "Рожен". 

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени