Протест в Триград срещу бездействието на правителството по отношение възстановяването на разрушения път

"Стига обещания, искаме път!", "Искаме бъдеще, не обезлюдени селища", настояха протестиращите

Пътят за с. Триград преди да бъде разрушен
Пътят за с. Триград преди да бъде разрушен Източник: Zonanews

 Жителите на девинското село Триград и на още три родопски села излязоха на протест на пътя Кричим-Девин, предаде БНР. Недоволните настояват за ремонт на пътя, тъй като вече втори месец отсечката към Триград е блокирана заради водното бедствие през декември. "Стига обещания, искаме път!", "Искаме бъдеще, не обезлюдени селища", настояха протестиращите.

 

Акцията на местните жители е в отговор на частично взетите решение за отпускане на пари за ремонт на най-засегнатите участъци до Триград. Според тях с това проблемите изобщо не са решени в дългосрочен план.

 

"Очакваме цялостно решение на проблема с пътя, тъй като не желаем поетапно да се разрешава…тъй като в случая се касае не само за тези два участъка, а за цялостен ремонт и пропадане на пътя след всяко наводнение", заяви председателят на сдружение "Бъдеще за Триград" Нели Митева.

 

Кметът на Девин Здравко Иванов заяви от своя страна, че за цялостен ремонт на пътя Тешел – Кестен ще са необходими десетки милиони левове и без подкрепата на държава общината не може да се справи: "Към момента междуведомствената комисия е одобрила нашето предложение, предстои да бъдат осигурени средствата от Министерски съвет. Провели сме обществена поръчка за двата компрометирани участъка. Надявам се от началото на март да започнат строително-монтажните работи и възстановяването на трите участъка на пътя".

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени