Районният съд в Смолян наказа с глоба френски гражданин за хулиганство

Френският гражданин е осъждан и срещу него има регистрирани и други полицейски преписки

Съдебна палата-Смолян
Съдебна палата-Смолян Източник: Zonanews

За проява на дребно хулиганство Районният съд в Смолян наказа с глоба от 400 лева 74-годишен френски гражданин, пребиваващ в село Полковник Серафимово, съобщиха от пресцентъра на полицията.

 

Около 16:00 часа на 28.02.24 г. собственичка на търговски обект, намиращ се на пешеходната зона в гр. Смолян, подава сигнал за агресивно поведение на френския гражданин. Мъжът разхвърлял изложената стока и замервал жената със сувенирите.

 

От полицията уточниха, че пристигналият екип установява самоличността на лицето, което е било във видимо нетрезво състояние. При опит на полицаите да задържат французина, той оказва съпротива и удря единия от униформените с предмет по главата.

 

По време на делото в съда мъжът изразява съжаление за случая и прави пълни самопризнания, посочиха от съда. Според съдебния състав мъжът е извършил агресивни и обществено неприемливи хулигански действия, които се отличават с арогантност и дързост.

 

Френският гражданин е осъждан и срещу него има регистрирани и други полицейски преписки. Преди месец същият мъж насъска куче срещу майка с малко дете.  

 

"Преди да дойде в село Полковник Серафимово, е живял в село Чокманово, но след недоволство на жителите, се е изселил. Не можем вече да го търпим, много е агресивен, пие много", каза кметът на село Полковник Серафимово Христо Мусорлиев. Местните са решили, че ако продължава с агресията, ще направят подписка, за да го изгонят.

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени