В Смолян: Условна присъда за санитарка, причинила смъртта на психично болен мъж по непредпазливост

Делото срещу жената е било по съкратеното съдебно следствие, след като е признала всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт

Съдебна палата-Смолян
Съдебна палата-Смолян Източник: Zonanews

Районният съд в Смолян наложи условна присъда от година и два месеца на санитарка, обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост на психично болен мъж, предаде БТА, позовавайки се на председателя на Окръжния съд Петър Маргаритов.

 

Делото срещу жената е било по съкратеното съдебно следствие, след като е признала всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт.

 

Санитарката е обвинена в това, че на 10 октомври 2021 година е причинила смъртта на 59-годишния И.Б. по непредпазливост, който е бил настанен в Дома за психично болни мъже в село Петково.

 

В изливно помещение върху етажерка той намерил и погълнал ефервесцентна таблетк от 3,3 грама дезинфекционен препарат с търговско наименование "Санифорт". 12 дни по-късно И.Б. е починал в смолянската болница. Таблетката е била оставена там от санитарката. 

 

Според експертизата смъртта на мъжа е причинена от силно действащо отровно вещество - натриев дихлоризоцианурат дихидрат, натриев карбонат, бензоена киселина и адипинова киселина, съдържащи се в таблетката.

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени