За втора година община Баните отбеляза на площада Трифон Зарезан и свети Валентин

Въпреки ниските температури жителите и гостите на Баните се включиха в празника, отпиха по чаша греяно червено вино и се почерпиха с бонбони-валентинки и сладки

Трифон Зарезан
Трифон Зарезан Източник: Zonanews

 За втора поредна година жителите на Баните са събраха на площад "Шести май" в селото, за да отбележат заедно "Празника на виното, любовта и още нещо". Инициативата по повод Трифон Зарезан и свети Валентин е на местната общинска администрация с подкрепата на Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

 

Въпреки ниските температури жителите и гостите на Баните се включиха в празника, отпиха по чаша греяно червено вино и се почерпиха с бонбони-валентинки и сладки. 

 

Инициативата е на кмета на община Баните Павлин Белчев, който е на мнение, че трябва да има подобни мероприятия, които да останат за спомен не само за местното население, но и за туристите.

 

"Организираме доста често подобни инициативи. Сега предстои Баба Марта, 3 март, Великденска работилница, след това идва празникът на общината – 6 май. Всичко правим за хората", каза за БТА Светла Терзиева младши експерт отдел "Туризъм" в общинската администрация.

 

С помощта на екипа на Центъра за социална рехабилитация и интеграция работим за съхраняване на традициите. Включваме се в много социални и разнообразни дейности и участваме в събитията, които подготвя Община Баните, посочи Биляна Кючукова, управител на центъра.

Още от "Смолян"

Последни новини

Най-четени