Бързият влак София - Варна дерайлира край гара Своге

Инцидентът е станал минути след полунощ

Жп транспорт
Жп транспорт Източник: Пресцентър на МТС

Нощният влак от София за Варна е дерайлирал край Своге. Инцидентът е станал пет минути след полунощ, когато композицията е навлизала в гарата.

При преминаване през стрелка от релсите първият вагон от композицията излиза от релсите с втората талига. 

 

При ситуацията не е имало предпоставки за застрашаване безопасността на пътниците, съобщават от БДЖ. След като влакът не е могъл да продължи, е създадена организация за превоз на пътуващите във влака. Те са превозени до гара Мездра с осигурен мотрисен влак.

 

Холдинг БДЖ
Холдинг БДЖ Източник: Zonanews

Подготвена е нова композиция, с която пътниците са продължили своето пътуване към Варна. Влакът е заминал от гара Мездра в 03:25 ч. със 177 минути закъснение.

 

Във влаковата композиция са пътували 237 души. Няма пострадали пътници. Очаква се влакът да пристигне в крайната си дестинация с около три часа закъснение. На място в гара Своге се извършва оглед за изясняване на причините за излизането на вагона от релсите. Движението на влаковете през гарата е възстановено в 03:50 ч.

Още от "София-област"

Иван Ченчев: Зафиров е подал документ с невярно съдържание, вчера заключиха деловодството

Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството, каза още Ченчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени