Борисов от Самоков: Обръщам се към всички софиянци да подкрепят Васил Терзиев в неделя (ВИДЕО)

Мисля, че и Самоков може да има добър кмет. Мисля, че с вас и Божията помощ може да стане, подкрепи той кандидата на ГЕРБ Ангел Джоргов

Бойко Борисов в Самоков
Бойко Борисов в Самоков Източник: Скрийншот видео кадър

"Обръщам се към всички софиянци: Ние трябва да подкрепим кандидата на правителството (Васил Терзиев, бел. ред.). Колкото и да не ни е отвътре". Това важно заявление направи в Самоков по време на предизборна среща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"В момента избираме между червено и тъмночервено в София. Трябва ли обаче да се поддадем на емоцията и в личното си партийно его да направим така, че България да тръгне още по-надолу?! Поне това правителство е ясно, че държи твърд курс срещу агресора Путин, срещу агресията срещу Израел, за проевропейско и проатлантическо бъдеще на България", допълни Бойко Борисов.

 

"Мисля, че и Самоков може да има добър кмет. Мисля, че с вас и Божията помощ може да стане. Знам, че тука се хвърлят огромни пари, купуват се гласове. Но самоковци виждат и могат да се справят. Аз обикновено ходя там, където сме постигнали успехи", изтъкна Борисов.

 

И даде пример за община Долна Баня, която се управлява от кмет на ГЕРБ, а избраните общински съветници са само от ПП ГЕРБ. "Затова мисля, че и в Самоков може да се получи, и в Костенец, и в Сливница. Костинброд, Годеч, Божурище, все силни кметове", добави бившият премиер.

Среща в Самоков в подкрепа на Ангел Джоргов, кандидат-кмет на ГЕРБ в Самоков
Среща в Самоков в подкрепа на Ангел Джоргов, кандидат-кмет на ГЕРБ в Самоков Източник: Скрийншот видео кадър

"Вие виждате какво се случва в държавата. Последните часове се пораздвижиха нещата. По-скоро за Самоков ще кажа, че истински ще ни зарадвате, ако спечелим изборите. За разлика от колегите ние спазваме закона, в деня за размисъл миналата седмица те се разхождаха по площадите и агитираха", заяви още той.

И отбеляза: "Господин Петков е пуснал един пост. Това е един от малкото случаи, в които съм съгласен с него. Той се обърнал към всички десни избиратели и хора с демократични ценности. Същото бих казал и аз... А господин Петков пише: Този кандидат (Ваня Григорова,б.р.), е подкрепен и от БКП". И никъде не видях, че БСП е издигнала Ваня Григорова, а лидерът на БСП беше ваш вицепремиер - Корнелия Нинова. Защо допускате БСП да ви подкрепя навсякъде в страната срещу ГЕРБ? Това честно и искрено ли е?!", коментира Борисов.

 

"Да видим тогава какви мнозинства ще направят в СОС. Но ще питам всеки ден Кирил Петков, ако направи уйдурма в СОС, ако направят уйдурма. И се обръщам към Христо Иванов и Атанас Атанасов - още имате време. Така, както аз изнасилвам партията в момента, обърнете се и ще видим във вторник - дали сте били искрени в своя пост и ако сте играли срещу нашите кметове, то ще ви се върне - гарантирам ви го", предупреди лидерът ан ГЕРБ.

 

"Призовавам ви - обърне те се към вашите избира тели, за да не се чупи това мъничко евроатлантическо мнозинство... Ние правим компромис - и заради държавата, и заради правителството. Колкото и да не одобряваме някои неща, това е по-доброто", заяви лидерът на ГЕРБ. "Желая ви хубава вечер, а на отличниците - да бъдат все така добри кметове", заяви в заключение Бойко Борисов.

 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени