Борисов в Костинброд: Парите ги няма, фискалият резерв го няма! За две години всичко е похарчено! Държавата е счупена! (ВИДЕО)

Трябва да ги победим с много, за да си спасим държавата, добави той

Бойко Борисов в Костинброд
Бойко Борисов в Костинброд Източник: Скрийншот/Facebook

"Парите ги няма, фискалният резерв го няма. 1 млрд. за "Хемус" ги няма. 1,2 млрд. лв. за водопроводи ги няма. Мазнинката, която остави нашия модел, я няма. За две години всичко е похарчено. Днес теглят още 200 млн. лева на 3% лихва за 3 години (18 млн. лева)". Това заяви по време на среща с граждани, симпатизанти и членове на ГЕРб лидерът на партията Бойко Борисов. 


Бях си поставил един срок за пенсиониране, когато видя АМ "Хемус" готова. "Струма" я съсипаха, но ще стане. И "с Хемус" опитаха, но много беше направено и там. Две години хаос, застой, пустош", добави Борисов.

 

"За 2 години не само отидохме назад, но и кръшнахме встрани. Само днес губим 18 млн. лв. от лихвите. А от онзи ден емисията, за да ви стане ясно какво сте си причинили на всички българи  Киро и Асен - 1 млрд. лв. са само лихвите. Кога ще ги изработим тези пари, за да правим сцена тук", попита той.

 

"Не е смешно, трагично е. После ще излязат на Орлов мост и ще кажат, че ние сме виновни. Въпросът ми е кой ги инсталира, кой искаше България да е разрушена. Съседите ни от Сърбия идваха тук, техният премиер казваше, че каквото каже Бойко, това става на Балканите", припомни Борисов.


Лидерът на ГЕРБ показа с графика как държавният дълг се увеличава драстично при управлението на "Промяната". "В момента дългът от 29,2 при ГЕРБ е скочил на 36,2 млрд. при Асен Василев. "Ако тези хора управляват след 2 октомври, дългът ще стане 50 млрд.", предупреди бившият премиер.

 

Пред симпатизнатите Борисов отвори телефона на Младен Маринов и прочете част от публикация на Агенция ПИК, свързана с доклад на ДАНС за далаверите с газа на предишните управляващи.

"Кирил Петков сключва фиктивен договор за 1 млн. лв. с консултантите "WHITE&CASE" от Харвард за газа. Засечени са 5 офшорки, свързани с ПП, през които минавали комисионните. Сигналът идва от ЦРУ, уведомен е и президентът. Прокуратурата разследва Кирил и Асен за 100 млн. лв., "ощипани" от бюджета, и престъпна договорка с МЕТ и други посредници", гласи заглавието на ПИК, което Борисов прочете пред залата. "Нямам съмнение в ПИК", добави лидерът на ГЕРБ.

 

Той показа и графика за увеличаването на инфлацията - от 0,6 при ГЕРБ, до над 15% при "Промяната". "837%. Това са написали в ПИК. Това е увеличението на цената на газа от нас до "Промяната". Това бие на очи. Кой обслужва руснаците. Това най-вероятно разследват международните институции", каза още лидерът на ГЕРБ и показа увеличението и на цените на горивата, което е с 50%.

 

"Правили са схемата да откраднат милиарди и ето как става с по 1,2 лв. на литър гориво. Не знам защо служебното правителство продължава да го търпи това. На 3 октомври, ако ние сме на власт, слагаме 1 лв. мито. И на всяка бензиностанция, като заредиш 100 литра - връщат ти 100 лева. Ето това разследват от публикацията, която Младен ми даде да прочета. "Булгаргаз" купува при нас от "Газпром" за 86 евро. При Киро и Асен "Булгаргаз" отива в румънския "Газпром", оттам в швейцарския. Кирил Петков и Асен Василев правят голяма услуга на "Газпром". Вместо по 86 евро, те го купуват с 30% по-скъпо", обясни Борисов.


"Пари няма, действайте", каза още лидерът на ГЕРБ. Борисов добави, че България е преживявала войни и ще преживее и Киро и Асен.


Той призова присъстващите да разкажат на своите съседи, че след 2 октомври последният шанс е да се съберат всички политици.

"Няма накъде повече да се издевателства народът заради егото на този и онзи. Видяхме "Промяната", видяхме как ДБ се съюзиха с БСП. Нанков съди Кутев за клеветата за АМ "Хемус". Деси Атанасова осъди Корнелия за лъжите. 2 съдебни състава се произнесоха за незаконния ни арест. И той няма как да е законен, защото ние нищо не сме направили. И те вместо да се извинят за действията си, те се хвалят с незаконните си действия. Асен казва, че съм видял килията отвътре. Асене, ние построихме 7-мо районно. Дирекцията на полицията, където ни задържахте, ние я открихме", каза още бившият премиер.

 

"Аз не се съмнявам, че тези хора рано или късно ще си получат заслуженото, защото правят лоши неща. Държавата не може да издържи на харченето. Катастрофата е сигурна. Няма такава система, която да удържи. Трябва да работим много, за да има брутен вътрешен продукт за всички. Войната не им пречи – това е оправдание. Ние сме основен производител на храни, електрическа енергия и т.н. Инфлацията откъде идва?", попита лидерът на ГЕРБ.

 

"Желая Ви да сте живи и здрави. Бъдете проповедници, не с лошо и омраза. Никога не е било толкова тежко. Партията ни удържа репресиите. Тя е истинска народна партия", обърна се Бойко Борисов към хората. "Трябва да ги победим с много, за да си спасим държавата", завърши той.


Заедно с Бойко Борисов бяха водачът на листата на коалицията за София област Младен Маринов и вторият в нея - Радомир Чолаков. Кметът на Костинброд Трайко Младенов заяви, че за една година застоят е уникален. "Петков веднъж се срещна с Националното сдружение на общините в България. Борисов винаги е бил с кметовете, независимо от кой цвят. Нямаме нова сцена, не започнахме музея, игрището, което е закрито", добави той.

 

Кметът на Костинброд Трайко Младенов
Кметът на Костинброд Трайко Младенов Източник: Скрийншот/Facebook

"Те отдавна са загубили доверието на българските граждани. Водят очерняща кампания. Сигурен съм, че ще загубят. Дойдоха на власт на крилете на омразата и ще си отидат много скоро от власт като най-мразените хора", обяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в София област Младен Маринов по адрес на "Продължаваме промяната". И добави: "Никога не съм си предсатвял, че от държава-лидер на Балканите сме държава, която чака помощи и се лута".

 

Младен Маринов в Костинброд
Младен Маринов в Костинброд Източник: Скрийншот/Facebook

"Искам да предупредя Кирил Петков да не говори от ваше име и да казва кой кога ще се пенсионира. Това не е негова работа. Ние имаме да свършим още много работа. На него ще му пожелая да си вземе един билет за 3 октомври и да се върне в Канада", добави Маринов.


"Спираме да сме любезни. Много се уплашиха, защото валякът е тръгнал. Тези хора няма повече да казват кого ще вкарват в затвора. И без да искам да ставам пророк, само ще ви спомена три неща - има едно досъдебно производство за нарушаване на Конституцията с подписване на невярна декларация. Това дело стои. Незаконните арести на г-н Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са злоупотреба с власт. След изборите ще попитаме институциите за тази злоупотреба с власт и тогава ще видим кой ще лежи в затвора", заяви Радомир Чолаков.

 

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: Скрийншот/Facebook

"Третото нещо е сигналът, който пуснахме с Делян Добрев, за измама с купуването на газ. ДАНС ни благодари и ни обясни, че данните са изпратени във Върховна касационна прокутратура. Знам какво пише в сигнала. И за това някой ще лежи. Призовавам бившия директор на "Булгаргаз" да започва да говори кой какво му е нареждал", добави вторият в листата на ГЕРБ-СДС в София област.

 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени