Бойко Борисов: Служебното правителство иска да източи Българската банка за развитие (ВИДЕО)

Виолета Комитова каза, че шефът на АПИ бил разплатил само на "приятелски фирми", добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Годеч
Бойко Борисов в Годеч
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е при пострадалите от торнадото жители в Годечко. Той се включи на живо в своя фейсбук профил. С него са бившият вътрешен министър и народен представител от региона Младен Маринов и бившият зам.-министър на регионалното развитие и народен представител Николай Нанков. Борисов посети и изложбената зала в града.
 
Сега имат за задача да източат ББР, в момента с това се занимават. Необезпечени кредити, уж за новоразвиващи се фирми, без никакви гаранции… Сега ще е поне една година застой. Защото сега ще източат ББР. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов припомни, че служебното правителство прибра и парите за строителството на автомагистрала "Хемус", които кабинетът на ГЕРБ беше отделил в целева сметка. "Това е разбирането за демокрация по комунистически. Само че най-смешното е, че чегъртат техните хора", посочи лидерът на ГЕРБ.
 
"В АПИ взеха, та си изчегъртаха техните назначения. Понеже толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили, бяха забравили, че са сменили началника на АПИ. Те и зам.-министър изчегъртаха днес. Обаче понеже не се знае кой го е назначил, от къде е дошъл, колко в торбичките е занесъл на Радев, не се знае и тихомълком – назначават, сменят…", обясни Бойко Борисов. По думите му понеже регионалната министърка е забравила, че е сменила началника на АПИ, каза, че го сменя, защото били разплатили на приятелски фирми. "Абе, ей, кои са тези приятелски фирми, на които плащате? И ние се интересуваме. Радев да излезе и да каже на кои приятелски фирми? Ако има разплащане на приятелски фирми, къде са им приказките от едно време, че щяло да е прозрачно, пък при нас не било? На кои приятелски фирми? Аз искам да ги знам. Този човек е платил в миналия петък. Кои са тези приятелски фирми?", попита Бойко Борисов.
 
Председателят на ГЕРБ припомни, че автомагистрала "Тракия" щеше да бъде пусната на 1 юли, ако управляваше неговото правителство. "Нито един протокол за нарушение няма. Това, което платихме, започнахме, направихме, да се надяваме, че поне на края на юли ще я пуснат, нито една забележка няма", подчерта той. 
 
По повод новото име на най-малката парламентарна група в Народното събрание – "Ние идваме", Борисов припомни, че за последните 4 месеца те са взели два пъти на избори по 5.01%. "Ние имаме по 20 и кусур… Ама те идвали. Къде идвате? Много сте идвали… С 5 цяло и 01. Поне да беше с 5.1, а то е 5.01", пошегува се лидерът на ГЕРБ. 

 

Лидерът на ГЕРБ е на обиколка в пострадали от торнадото села в Годечко, говори с хора от едно от селата. Възрастните жители го посрещат с радост, помнят когато е дал сакото си на работник. "Беше чудо!", казват те. Бай Весо разказва, че градушка е отнесла покрива миналата година, оправили са го, но тази година целият покрив е паднал. Показва му полуразрушена къща. Кметът на Годеч добавя, че цялата общинска администрация е помогнала в разчистването още на следващия ден. "Комисията по бедствия и аварии са извършили проверка. Помощта за тези хора ще е 300-400 лева, ако бъдат одобрени. Имаме нанесени щети на два пътя, около 65 литра вода е отнесла пътищата. Има и пострадали 17 къщи в 14 имоти", допълва той.


Видели са по новините какво е положението, но никой не е дошъл, разказват пострадали. Борисов попита: "Защо МС не ви даде с целево постановление помощ? А се занимават само с глупости? Ние на следващия ден правихме комисия за бедствия и аварии в МС, ще видим как ще можем ние да ви помогнем от партийната субсидия, ако не се сезират за няколко дни. Елате при народа да видите как е!". Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени