Бойко Борисов в Ихтиман: Няма да позволя да стрелят по физиономията ми с пистолет, както вчера са направили в Благоевград и това да го гледат децата ми. Ще ви гоня до дупка! Няма да ви подкрепим за никаква съдебна реформа! (НА ЖИВО)

15 млрд. лева ги няма в бюджета и ако така продължаваме ще трябва да дойде МВФ

Бойко Борисов в Ихтиман
Бойко Борисов в Ихтиман Източник: Скрийншот/Facebook

Като главен секретар заварих областта, подвластна на мутрите. Черни беемвета нощно време, пускат полицейска лампа, грабят. Крокодили, мечки, вълци - какво ли не изловихме тогава. А ние променихме всичко. Направихме паркове, площади, детски градини. От какво да ни е срам? Над 20 млн. лева има вложения само тук. Помните ли, че България беше отбелязана с черепчета на картите заради нападенията срещу чуждестранните автомобили. Това заяви на среща с граждани, симпатизанти и членове на ГЕРБ в Ихтиман лидерът на партията Бойко Борисов. 

 

Днес 50 000 автомобила по АМ "Тракия" минават - и няма нито един ограбен. 20 млн. има вложения само тук. От какво да ни е неудобно? Преди 3 години бяхме за пример за справяне с нелегалната миграция. Британският премиер дойде тук, два дни стоя  - Дейвид Камерън. Председател на ЕК дойде, Орбан дойде и каза: "Вие сте по-добри". Най-добрите гранични кораби има България. Пращахме нашите, 220 тонните кораби на учения и бяха най-добрите в Гърция. И затова командирът на корабите го направихме директор на "Гранична полиция". А сега, ако спре някой микробус да зарежда и веднага се разбягват 30-40 нелегални мигранти. За всяко нещо съм съгласувал с президента Ердоган тогава. И мигранти няма. А сега, две години какво ли не чухме, изтъкна бившият министър-председател.  

 

Бойко Борисов в Ихтиман
Бойко Борисов в Ихтиман Източник: Скрийншот/Facebook

Това, което усещате - затова са ни и препълнени навсякъде залите - аз само ще си позволя да цитирам данни за уважаемите медии. Ето какво пише Евростат. Казва ни, че инфлацията в България е нараснала 4 пъти спрямо 2021 г. Това значи, че всички сте обеднели с толкова. Тотално обедняване, подчерта лидерът на ГЕРБ. 

 

И това ви го скроиха тези хора, подпомогнати отвън. Защото България беше станала фактор на Балканите! Всички събиитя се провеждаха в София. Не в Атина, не в Белград, не в Анкара - в София. Варна беше станала град, който всички знаеха. Идваше Макрон, идваше Ердоган, идваше Биби Натаняху. Сега няма никой. Знаете ли какво е да се извоюва да си лидер на "Берлинския процес"? Как се довеждат президент на Франция, президент на Турция, премиер на Германия? И на фона на това Хаджигенов ще ми дава оценка - той, който няма нито едно спечелено дело, възмутено заяви бившият премиер. 

 

Залата в Ихтиман
Залата в Ихтиман Източник: Скрийншот/Facebook

Какво се случи с тази България? Защо ни го взеха това. Цялата верига на доставки преминава през Гърция и Турция - газ през Гърция, зърно от Украйна през Турция. Това всичко щеше да се прави от София. Кой поиска България да удари дъното на Балканите и в Европа, риторично попита лидерът на ГЕРБ.

 

В София направихме над 60 км метро, в Белград още няма. 4 пъти Евростат казва, че се е увеличила инфлацията, парите ги няма, парите изчезнаха. Инфлацията изяде повишението на заплатите. Този, който направи правителство, след това ще трябва, ей там, на моста на Ихтиман, после да се хвърли. Обраха ви джобовете по най-елементарен начин. С вашето търпеливо мълчание, ядосано каза Борисов. Асен Василев дори заплашваше младежите от ГЕРБ с 5 г. затвор, че вдигнали цените на горивата. Трябва да ви кажа, че тази търпеливост на ГЕРБ ме изнервя и мен, допълни бившият премиер.

 

Говореха, че 8 млрд. краде ГЕРБ - къде са тези милиарди сега, като не управляваме 2 г. Призовавам президента да извади данните за реалното състояние на държавата. И тогава като стане ясна цялата картина и ще спрем кампанията - всичко ще е ясно, добави Борисов. 

 

15 млрд. лева ги няма в бюджета и ако така продължаваме ще трябва да дойде МВФ и да наложи това, което българските политици не искат да направят. Вие помните ли как се подиграваха като говорех, че трупаме мазнинка. Издържахме гръцката криза, издържахме ковид кризата - заради тази наша политика да не се правят дефицити, допълни лидерът на ГЕРБ. 

 

ПП-ДБ трябваше да имат днес 28,8 днес при сумиране на резултатите им отпреди. А те според последното изследване на Галъп имат 27,2 - т.е. падат. Всички пазаруваме, вижидаме в магазините какво ни направиха - от държава производител ни направиха така, че това, коетопроизвеждаме да е по-скъпо. Сиренето в САЩ е по-евтино от тук, възмути се Борисов. 

 

Добре, че поне цената на тока успяхме да запазим с решение на парламента. В момента те падат, ние качваме - не само ще ги наваксаме, но и ако президентът чуе молбата ни да се разпореди на служебното правителство да извади числата, ще видите, че парите ги няма, заяви Борисов.

 

Става само с вдигане на данъци, но единствената ни конкурентна способност в Европа е плоския данък. И като добавите едно увеличение на разходите в социалната сфера - защото добре звучи. Но с тези дългове, които теглиха през тези 2 г. загробиха децата, които ще ги плащат. А те това направиха - подлъгват големи групи от хора и нещата отидоха там, където са днес. Като видите числата, ще разберете, че са ужасяващи. И тогава да видим тези икономисти, платени от тях, как ще обяснят тези числа, коментира Борисов. 

 

Вчера са ми извадили паметник в Благоевград - това ли ви е съдебната ви реформа? При това положение няма да ви подкрепим за никаква съдебна реформа. Те насъскват българите да се сблъскат едни с други. Няма да позволя да стрелят по физиономията ми с пистолет и това да го гледат децата ми. Ще ви гоня до дупка. С европейските посланици ще имам среща, това ще им кажа и на тях. Никаква подкрепа за съдебна реформа, ядосано заяви Борисов. 

 


 

 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени