Бойко Борисов в Сливница: Аналогът на ГРУ и ЩАЗИ в България е Васил Терзиев! (ВИДЕО)

В прокуратурата да си спомнят какво е ЩАЗИ!

Бойко Борисов в Костинброд
Бойко Борисов в Костинброд Източник: Скрийншот видео кадър

Изключително остро изказване направи тази вечер лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на кандидата на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев. Борисов бе в Сливница на среща с избиратели.


"Терзиев внесъл днес сигнал в прокуратурата срещу Столична обшина, а в същото време неговите лидери участват в разговори с нас искат от нас да ги подкрепяве за "Лукойл". Когато внуците на ДС внасят сигнали, тези, които маса народ погубиха по лагерите, които още не могат да си докажат първия милион... Надявам се от прокуратурата да прочетат от кой е сигнала и да си спомнят какво е ЩАЗИ. Българското ЩАЗИ беше оглавявано от тези хора. Или от внуците и синовете на ГРУ. Аналогът им е Терзиев в България. И той внася сигнал. Ако стане кмет, стане. Не го интересува София.

 

Някой път, уважаеми господин Терзиев, животът си прави страшни шеги с нас. И ако ви се случи да станете кмет, с този общински съвет, с тези съветници..., много сигнали ще отидат срещу вас. Бъдете сигурен! И след днешния акт, когато аз съм задължил цялата ГЕРБ да мълчи, да внимава какво говори срещу "Лукойл", за да не счупим правителството, този акт - който прави бели, да си ги понесе. Вашият подход ще бъде нашият подход към вас", заяви емоционално Борисов. 

 

 "Всеки ден слушам неща, ако не бях там, можеше да не повярвам. Сутринта Пеевски ми се обади, че ще има среща, не Кирил Петков. ДПС са системна партия и като поемат ангажименти – си го изпълняват. Още сутринта като чух, че Асен Василев имал много важна работа от Варна, а аз си дойдох от Добрич за тая среща... Каква важна работа е имал във Варна, първата ми лампа се светна. Аз се върнах от Добрич, който е по-далеч, заради тази среща. И остана само ген. Атанасов и Кирил Петков. Това, което се разбрахме, мисля че беше ясно. Ние платихме скъп газ, за да се отървем от "Газпром". Още хранилището в Чирен е пълно със скъпата газ. Построихме газопровод, който те атакуваха. Пръв аз се подписах за 20-те лева отгоре, защото съм лоялен. И това прави 2 млрд. лева на година, за да се изплати напълно. На вас, които сте ме избрали, сме дали 100% на българите, от която да печелите 3 милиарда на година. Животът на този газопровод е 85 години. Сметнете", обясни лидерът на ГЕРБ.

 

На срещата сутринта бе обсъдено прекратяването на дерогацията на "Лукойл". "Какво ги привлича толкова този руски петрол? Защо аршинът за газа е един, а за петролът - друг?", попита Борисов за (не)коалиционните си партньори от "Продължаваме промяната". Той разказа, че финансовият министър Асен Василев не дошъл на срещата, тъй като бил във Варна, а той самият е пътувал от Добрич, за да пристигне на нея. Премиерът акад. Николай Денков пък имал друг ангажимент, обявен дни по-рано. Останали само Кирил Петков и Атанас Атанасов.

 

"В петък на извънредното заседание ще се озовем без ясна програма", предупреди Борисов. По-рано днес кандидатът за кмет на София от ПП, ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев внесе сигнал по проверки на АДФИ. Борисов обаче се усъмни, че в това се показва подходът на ПП-ДБ към ГЕРБ, тъй като АДФИ е подопечна на финансовото министерство, начело на което е Асен Василев.

 

"А вие се борете да имате мнозинства в общинските съвети, в Сдружението на общините, за да можете да се защитавате от държавата. Тя не само няма да ви помага, но ще ви се налага и да се защитавате от нея. От вас, мили съграждани, защото съм от другата страна наблизко, майка ми и баща ми са от този регион, познавам го прекрасно... Стягайте се! Най-голямата област е Софийска област. От Самоков до Копривщица, от Своге до границата. Желая ви много здраве. Много е трудно, но знаете Господ дава изпитана на хората колкото могат да понасят. Явно ние в ГЕРБ можем да понасяме много и той само изпитания ни дава. Така че - с Божията помощ напред! Живи здрави и успех!", завърши лидерът на ГЕРБ.

 

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: Скрийншот видео кадър

Събитието откри депутатът и областен координатор на ГЕРБ за София област Младен Маринов с думите: "Това е нашата армия - армията на ГЕРБ. Няма сила, която да победи хората, които са тук в наша подкрепа". Той подчерта важността не само на кметовете, но и на общинските съвети, където ГЕРБ се стреми към мнозинство, за да може да приема решения за бъдещето на общините. Той представи кандидатите на ГЕРБ за кметове в областта: Георги Димов за Божурище, Дамян Маринов за Ботевград, Радослав Асенов за Годеч, Владимир Джамбазов за Долна Баня, Андрей Иванов за Драгоман, Мариета Христова за Елин Пелин, Младен Недков за Етрополе, Младен Медаров за Златица, Калоян Илиев за Ихтиман, Бойка Дюлгерова за Копривщица, Йордан Ангелов за Костенец, Трайко Младенов за Костинброд, Симеон Симеонов за Пирдоп, Ангел Джоргов за Самоков, Христо Йовов за Своге, Васко Стоилков за Сливница, Алекси Кисяков за Челопеч. Всички те бяха бурно аплодирани от събралите се 1500 души публика.

 

"В момента нашият регион е строителна площадка - строят се два пътя, газопровод, магистрала, жп. Това ще преобрази нашия регион", каза кметът на Сливница Васко Стоилков, който се бори за нов мандат. Той благодари лично на лидера на ГЕРБ за направеното в общината през годините. Стоилков похвали партията, че по време на управлението ѝ е обезпечила общините, така че да могат да работят въпреки честата смяна на властта през последните две години.

 

Разширение на ул. "Неделище", разширяване и модернизиране на гарата, предгаров площад, нов паркинг, две кръгови, три парка, преобразяване на училище в музей и преобразуване на друга неизползваема сграда в детска градина, подпомагане на спорта и културата са част от плана на Стоилков, ако спечели нов мандат.

 

Мариета Христова похвали община Сливница и си пожела и Елин Пелин да изглежда така. Обясни обаче, че през последните осем години градът не може да се похвали с големи инфраструктурни проекти и водопровод. Тя призна, че черпи пример от Драгоман, Сливница, Костинброд и Божурище.

Инж. Ангел Джоргов, който бе зам.-кмет на Столичната община, обясни, че Самоков трябва да се погрижи за младите хора, за да остават да живеят там. "Достатъчно добре познавам процесите както в общината, така и държавата. Хората от ГЕРБ работят и приказват по-малко", каза Джоргов.

 

В Сливница бе и депутатът Делян Добрев, който коментира наложената такса от 20 лева/мвтч за пренос на газ. "Третият кабинет на Борисов построи тръба, която да тръгва от Турция, да влиза в Сърбия и да стига сърцето на Европа. Помните ли, че за тази тръба ни критикуваха, че заобикаля Украйна, че е скъпа? Защо го забравиха това?", коментира Добрев и заяви, че останалите 1,5 млрд. лева, които трябва да се изплатят за строежа, ще се изплатят през следващите 6 месеца.

 

210 млрд. лева на година ще спечели България от "Балкански поток" през следващите 70 г., изчисли Добрев. И се пошегува, че ако стане това, тръбата трябва да се кръсти на Бойко Борисов.

 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени