Десетки коне са убити с арбалет и огнестрелно оръжие в Етрополе

Полицията работи по случая

Коне
Коне Източник: Zonanews

Десетки коне бяха и убити с арбалет огнестрелно оръжие в района на Eтрополе, предаде NOVA. Убийците стрелят с арбалет и експлозивни патрони, а собствениците на животните са в паника.

 

Преди няколко дни стопаните станали свидетели на поляна, пълна с трупове. Последното зловещо убийство е отпреди часове, когато са застреляни кон и бременна кобила. Няколко жребчета и част от оцелелите коне са избягали високо в планината. Полицията работи по случая.

 

Семейство Димитрови отглеждат конете единствено за удоволствие, като домашни любимци. "Първо застреляха две бременни кобили. Преместихме ги на друга територия, но онзи ден ни събудиха с новината, че 5 коня са убити", каза Кармен.

 

Мъжът и жената твърдят, че никога досега не са имали проблеми и не са получавали предупреждения. "В първата местност имаше заграден имот, но конете имат тракер. Не мога да кажа, че не са влизали в частни имоти преди, но ако е имало някакъв проблем, винаги сме намирали решение", добави Кармен.

 

По думите на Мартин и Кармен мистериозният убиец ранява конете в крака, а след това ги доубива.

Още от "София-област"

Министър Коритарова обсъди с депутати обходните маршрути заради строителството на първокласния път Мездра – Ботевград

АПИ предлага тежкотоварните автомобили да не преминават през прохода Петрохан в часовете с пиково натоварване и през уикендите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени