Допълнителни полицейски екипи са командировани за реда и сигурността в курортен комплекс "Боровец"

Допълнителните полицейски екипи ще останат до края на зимния сезон с цел повишаване на сигурността и спокойствието на туристите и работещите в курортния комплекс

Боровец
Боровец Източник: Twitter

С оглед опазване на обществения ред и гарантиране на сигурността през зимния туристически сезон в курортен комплекс "Боровец" са командировани допълнителни полицейски служители от други дирекции във вътрешното ведомство, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР.

 

На база двустранно споразумение между министерствата на вътрешните работи на България и Румъния пристигна и представител на румънската полиция, който ще патрулира заедно с българските си колеги.

 

От Областната дирекция допълват, че е проведен инструктаж, в рамките на който бяха указани методите и способите за справяне с възникнали ситуации, свързани с груби нарушения на обществения ред, както и начините за действие при установяване на извършени престъпления от всякакъв характер.

 

Допълнителните полицейски екипи ще останат до края на зимния сезон с цел повишаване на сигурността и спокойствието на туристите и работещите в курортния комплекс, посочват още от ОД на МВР.

 

Зимният сезон в Боровец официално започна на 15 декември. На брифинг днес в Главната дирекция "Национална полиция" стана ясно, че полицията и пожарната ще предприемат всички необходими мерки, за да могат гражданите спокойно да посрещнат идните зимни празници.

 

Йото Василев от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" каза пред БТА, че над 1700 обекта вече са проверени. Сред тях са църкви, хотели и увеселителни паркове. По време на празниците ще има засилено присъствие на пожарникари на места, където се очаква струпване на хора.

 

Румяна Борисова от Главна дирекция "Гранична полиция" каза, че дирекцията е създала организация за очаквания интензивен трафик. За целта на пунктовете ще има и мобилни средства за проверки.

 

Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" заяви, че най-засилен трафик се очаква утре и в събота. Над 900 екипа ще са на пътя за контрол и подпомагане на трафика. Всички камери и дрегери ще са извадени на пътя за проверка.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени