Ихтиман отбеляза Успение Богородично - празника на града

За Zonanews кметът на община Ихтиман Калоян Илиев сподели, че е спечелен проект, с който храм "УСпение Богородично" ще бъде цялостно ремонтиран и реновиран

Успение Богородично-празник на Ихтиман
Успение Богородично-празник на Ихтиман Източник: Zonanews

Успение Богородично е празник на гр. Ихтиман. Празничната програма започна днес в храм "Успение Богородично" в града, където бе отслужена света Литургия.

 

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев
Кметът на Ихтиман Калоян Илиев Източник: Zonanews

Тя започна в 8.15 мин., а на нея присъстваха кметът на общината Калоян Илиев, зам.-кметът Тони Кацаров, съветници, общински служители и граждани. Всички се поздравяваха с празника. 

 

Успение Богородично-празник на Ихтиман
Успение Богородично-празник на Ихтиман Източник: Zonanews

Вярващите бяха изпълнени с вяра и доверие към Бога, призоваха в молитвите си за здраве, берекет и милост Божия. Призивът на свещениците в църквата бе да бъдат в сърцата си благодарни за великите благодеяния на Господ, да проявяват човеколюбие и снизхождение.

 

Църковен празник
Църковен празник Източник: Zonanews

За Zonanews кметът на община Ихтиман Калоян Илиев сподели, че е спечелен проект, с който храм "УСпение Богородично" ще бъде цялостно ремонтиран и реновиран. 

 

Храм
Храм "Успение Богородично" в Ихтиман Източник: Zonanews

 

Още от "София-област"

Калоян Илиев и Ангел Павлов запознаха жителите на Вакарел с програмата си за следващите 4 години

Основните неща на които ще наблегнат са асфалтиране на улиците, завършване на вторият етап от проекта за реконструкция на централната част, разширение на детската градина

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени