МВР с репресивен натиск върху ГЕРБ-Костинброд

Униформените не са предоставили никаква конкретна информация за "купуване на гласове" и "корпоративен вот"

Министерство на вътрешните работи
Министерство на вътрешните работи Източник: Zonanews

Служители на ОДМВР-София област са упражнили натиск върху част от ръководството на ГЕРБ-Костинброд. Преди ден те са потърсили за справка съпруга на организационния секретар на ГЕРБ-Костинброд и общински съветник Даниела Станкова. Когато откриват Борислав Станков на работното му място, служителите на ОДМВР са отправили към него предупреждение да не купува гласове и да не организира корпоративен вот във фирмите си.

 

Униформените "работели по сигнал и имали доказателства", но въпреки това не са предоставили конкретна информация по случая. Съставен е само протокол за предупреждение към лицето. Под предлог да свидетелства за евентуално купуване на гласове е бил привикан и общинският ръководител на ГЕРБ-Костинброд и кмет на село Петърч Борислав Борисов. Служителите на МВР обаче вместо да го разпитат са му приложили подобен на гореспоменатия "респектиращ" подход, като са му връчили да подпише протокол с предупреждение за спазване на закона.

Още от "София-област"

Иван Ченчев: Зафиров е подал документ с невярно съдържание, вчера заключиха деловодството

Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството, каза още Ченчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени