Николина Ангелкова в Костенец: Инвестиции в балнеосанаториума в Момин проход ще върнат славата му не само у нас

Тя припомни, че при нейна визита в Полша заедно с кмета на общината Йордан Ангелов, бе подписано споразумение с една от най –известните с минералната си вода балнеообщини в Полша

Николина Ангелкова в Костенец
Николина Ангелкова в Костенец Източник: ПП ГЕРБ

Ще направим възможното в рамките на 4- годишен мандат да намерим успешната формула за инвестиране в балнеосанаториума в град Момин проход. Така не само ще върнем заслужената му през годините слава, но и можем да привлечем сериозен чуждестранен интерес към региона. Това заяви областният координатор на ГЕРБ за София област и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС  Николина Ангелкова пред жителите на община Костенец. Балнеосанаториумът  е един от най-добрите в България и в миналото е привличал най-много посетители. 

 

Ангелкова  изтъкна, че е необходимо потенциалът на община Костенец като туристическа дестинация да продължи да се развива, независимо от задържането на пътуванията заради пандемията. Нещо повече- точно след нея здравето ще е основен мотив за избор на място за почивка в световен мащаб. В това точно е козът на Костенец, заяви кандидатът за народен представител. Тя припомни, че при нейна визита в Полша заедно с кмета на общината Йордан Ангелов, бе подписано споразумение с една от най –известните с минералната си вода балнеообщини в Полша.

 

Николина Ангелкова в Костенец (2)

Целта е обмен на туристи и увеличаване на посещенията в региона на Костенец. "Вярвам, че усилията ни ще бъдат възнаградени след като пътуванията бъдат възобновени", каза Ангелкова. Тя припомни, че през 2019 г. Костенец беше победител в конкурса ЕДЕН дестинации по проекта на ЕК "Здравен и балнео туризъм", което е едно от признанията за потенциала на общината като балнеодестинация. Тя изтъкна и историческия пробив с подписването на споразумение с германските здравни каси, което дава възможност към българските балнео и СПА центрове да се насочват здравноосигурени граждани на Федералната република за процедури и профилактика.

 

"Виждате нашите опоненти, които щедро обещават. Ние показваме направеното и заедно с вас чертаем приоритетите за бъдещо развитие на регионите. Затова заедно с развитието на икономиката, сред ключовите сектори в нашата програма са образованието и социалната политика. В трудни месеци за нас е много важно да подкреприм и възрастните хора", подчерта Ангелкова. Пред жителите на Костенец тя изтъкна, че благодарене на инициативността на кмета на общината Йордан Ангелов, както и работата в екип между централната и местната власт, промяната в Костенец е видима.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени