Обвиняеми за жестокото убийство на пастир в с. Антон са предадени на съд

Обвиняемите К.П. (на 41 години) и Д.П. (на 44 години) са братя

Окръжна прокуратура-София
Окръжна прокуратура-София Източник: ПРБ

Софийска окръжна прокуратура приключи действия по разследване и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за престъпление по чл. чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, вр. чл. 115, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

 

Обвиняемите К.П. (на 41 години) и Д.П. (на 44 години) са братя. Двамата отглеждали коне и добитък. От стопанисваните от тях обори в местността "Дълбочица", с. Антон и в с. Душанци, община Пирдоп, били извършени кражби на селскостопански животни. В хода на изясняване на фактите, касаещи кражбите, и разкриване на извършителите им, братята имали съмнения за пастира И.Д. На 06.02.2022 г. под предлог, че ще му дадат пари на заем, го убедили да тръгне с тях към сградата на бившето ТКЗС в селото.

 

Там брутално се саморазправили с него, като му нанесли множество удари по различни части на тялото и главата. Пастирът викал от болка, умолявал братята да престанат и им обещавал да плати за откраднатите животни. Въпреки молбите му, обвиняемите продължили побоя, докато пострадалият И.Д. престанал да се движи. Впоследствие го превозили и оставили пред дома му в с. Антон.

 

Същата вечер на телефон 112 бил подаден сигнал за лежащия на земята мъж без видими признаци на живот. На място пристигнали полицейските служители. Екипът на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на пострадалия. Самоличността му била установена – 28-годишният И.Д. От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че той починал вследствие на масивна кръвозагуба от множествените травматични увреждания.

 

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото. Спрямо обвиняемия К.П. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". От м. ноември 2022 г. обвиняемият Д.П. е с мярка за неотклонение "домашен арест", изпълнявана на адрес в с. Антон.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени