Обвиняемите за убийството на мъж в с. Антон са с потвърдени мерки за неотклонение "задържане под стража"

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са събрани доказателства за съпричастността на обвиняемите към смъртта на 28-годишния Иван Доганов

Съдебна палата-София
Съдебна палата-София Източник: Zonanews

Днес, 17.02.2022 г., състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбите на защитата на обвиняемите Дончо Петров и Красимир Петров за изменение на мерките им за неотклонение в по-леки. Двамата мъже са привлечени към наказателна отговорност от Софийска окръжна прокуратура за извършено от тях престъпление по чл. 115 от НК.

 

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са събрани доказателства за съпричастността на обвиняемите към смъртта на 28-годишния Иван Доганов. Пострадалият е бил намерен на 06.02.2022 г. в безпомощно състояние на улица в с. Антон, Софийска област.

 

В днешно съдебно заседание съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършителството на престъпното деяние. Съществува реална опасност обвиняемите да се укрият и да извършат друго престъпление Въззивната съдебна инстанция констатира висока обществена опасност на деянието и дейците, като потвърди мерките за неотклонение "задържане под стража" спрямо Дончо Петров и Красимир Петров.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени