Откриха две тела в склада за фойерверки в Елин Пелин

Oбщо четири станаха жертвите на пагубните взривове, а двама души като по чудо се спасиха

Взривове в Елин Пелин
Взривове в Елин Пелин Източник: БТА

Откриха две силно обгорели тела в близост до входа на склада за фойерверки в Елин Пелин, съобщиха от Окръжната прокуратура в София. Предстои извършването на действия по разпознаването им. Oбщо четири станаха жертвите на пагубните взривове в складовете за фойерверки в Елин Пелин, които станаха в четвъртък. А двама души като по чудо се спасиха.

 

Вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи. "Вчера специализиран отряд за борба с тероризма влезе тежко оборудван влезе в склада, от който всички изпитвахме страх – този, който не се взриви. Вътре в него има много стока – високо технологични изделия. Следва да направим всичко възможно да не предизвикаме взрив. Колегите обезопасиха терена. Стените му са здрави, спазени са всички изисквания при строежа. Беше компрометирана само и единствено входната врата". Това е последната информация, която служебният министър Калин Стоянов даде след взривовете в склада за фойерверки в Елин Пелин.

 

Малко след 10:30 ч., под ръководството на Окръжната прокуратура в София следователи, екипи на пожарната и специализирани части на МВР, започнаха оглед на складовете. "Стеснихме целия кръг от хора, които са били там - има двама свидетели очевидци - охраната, който е извел доц. Шишков и дъщеря му, и още едно младо момче - късметлия, който е бил на произшествието, и в продължение на 20 минути е бил вътре, докато се е развивал пожара. Момчето каза, че първоначално е влязъл в един микробус, за да се скрие. Колата се е запалила впоследствие, а момчето е избягало под оградата, спира случаен автомобил, който го закарва до гарата, откъдето се обажда на майка си. Тя идва да го вземе, той се прибира вкъщи, и малко безотговорно просто си пуска телевизора. А ние през това време се опитваме да разберем кой е бил по това време в склада. Все пак родителите на момчето са могли да проявят отговорност и да ни потърсят, а момчето трябваше да остане тук и да съдейства на властите", допълни вътрешният министър.

 

"От МВР разбрали за момчето чрез множество беседи с хората на място, изпратихме патрулка да го доведе. Момчето не е служител на фирмата. Тепърва ще се установява какво е правило това момче в склада след работно време, предстои много дълго разследване", каза още Стоянов.

 

Припомняме, че при инцидента в складовете край Елин Пелин в четвъртък вечерта (25 юли) пострадаха тежко двама души - баща и дъщеря, които по-късно починаха. В петък стана ясно, че е починал доц. Петър Шишков - преподавател в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски". От УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" съобщиха в събота, че е починала и младата жена, която беше приета в болницата след инцидента.

Още от "София-област"

Иван Ченчев: Зафиров е подал документ с невярно съдържание, вчера заключиха деловодството

Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството, каза още Ченчев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени