Първа копка по проект "Изграждане на Спортна зала "Арена Ихтиман"

Спортната зала ще осигури практукуването на много видове спорт – волейбол, баскетбол, мини футбол, хандбал, борба, бокс, бойни изкуства и много други спортове на закрито

Първа копка на спортната зала в Ихтиман
Първа копка на спортната зала в Ихтиман Източник: Община Ихтиман

Днес, 04.08.2023 г. се състоя тържествена церемония "Първа копка" по проект: Изграждане на Спортна зала "Арена Ихтиман". Това е един от най-важните проекти на община Ихтиман, който цели да се създаде една по – достъпна спортна инфраструктура и да се изградят по трайни навици към децата да спортуват всекидневно.

 

Спортната зала ще осигури практукуването на много видове спорт – волейбол, баскетбол, мини футбол, хандбал, борба, бокс, бойни изкуства и много други спортове на закрито. Залата ще разполага с 509 седящи места, лекарски кабинет, фитнес зала. В нея ще могат да се провеждат и по-мащабни концерти и мероприятия.

 

На тържествената церемония присъстваха цялото ръковоство на община Ихтиман, Младен Маринов, народен представител от ГЕРБ-СДС, представителят на строителната фирма Валентин Кожухаров, представителят на строителния надзор, почетния гражданин на град Ихтиман Димитър Златанов – волейболист номер едно за ХХ век и един от 25-те най-добри волейболисти в света за ХХ век, както и Николай Иванов – кординатор на националните отбори към БФ "Волейбол".

 

Кметът на община Ихтиман Калоян Илиев сподели, че е много щастлив от осъществяването на този проект. Въпреки трудностите през, които е трябвало да премчинат, се радва, че първата копка е факт, и че Ихтиман ще има една хубава и модерна спортна зала, в която децата да спортуват.

 

Младен Маринов поздрави ръководството на община Ихтиман за постигането на тази цел. Според него това е една малка стъпка към това децата да започнат по-често да излизат от вкъщи и да се откъснат от тенденцията да играят на мобилните устройства. След отслуженият водосвет от отец Йосиф, бе направена и "Първата копка" на Спортната зала.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени