Пет областни управители, назначени от службашите на Радев, са аут. Подадоха оставки!

С тях си тръгват и някои от зам.-областните управители

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Петима областни управители подадоха оставки - на София, Пловдив, Пазарджик, Видин, Монтана и Хасково.

 

София

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев подаде заявление за освобождаване, съобщиха от управата. Стойчев обясни, че е изпълнил ангажиментите си към служебното правителство с премиер Гълъб Донев, участвайки в организацията на изборите за народни представители на 2 април 2023г., които на територията на най-голямата област в България са преминали без инциденти.

 

Радослав Стойчев
Радослав Стойчев Източник: Пресцентър на МС

От 6 юни има ново избрано коалиционно правителство и политическата отговорност се носи само от това правителство и назначените от него хора, се казва още в мотивите на Стойчев.

 

Пазарджик

"Моля на първото за тази седмица заседание на Министерски съвет да внесете и приемете оставката ми като областен управител на област с административен център град Пазарджик. Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес. За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам , че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип.

Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече - диаметрално противоположни са", пише в мотивите си Трендафил Величков.

 

Трендафил Величков
Трендафил Величков Източник: PIA-news

"Считам, че е невъзможно да продължа да изпълнявам задълженията си по закон, като член и ръководител на политически кабинет, провеждащ държавната политика в областта, в изпълнение на поставени стратегически цели и приоритети от програмата на председателствания от Вас Министерски съвет. Редно е да натоварите с тази задача човек, близък до Вашата идеология и споделящ Вашите възгледи" казва още той.

 

Пловдив

"Когато през миналата година бях поканен от служебното правителство да поема поста, приех, за да помогна на Майка България, за да премине успешно през през труден период на политическа криза. С назначаването на редовно правителство, считам своя дълг към Родината за изпълнен", казва Ангел Стоев, областният управител на Пловдив.

 

Ангел Стоев
Ангел Стоев Източник: Пресцентър на МС

Видин

"Като областен управител в мандата на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, изпълнявах отговорно и добросъвестно задълженията си в интерес на гражданите на област Видин и спазвайки законите на Република България.

 

Огнян Асенов
Огнян Асенов Източник: Областна управа-Видин

Надявам се следващият Областен управител на област Видин да работи за просперитета на Видинска област, съблюдавайки законите на страната, при зачитане на реда и нормите на правовата държава", се казва в заявлението на Огнян Асенов. 

 

Монтана

"Чест и почитания за всички, никой не ме е обидил или задължил да напусна, причините за решението ми са изцяло лични", обяви Валери Димитров, областен управител на Монтана. По лични причини напуска и зам.-областният управител Кирил Делев, съобщи bTV. 

 

Валери Димитров
Валери Димитров Източник: Пресцентър на МС

Хасково

Областният управител на област Хасково Красимир Ангелов подаде заявление до Министерски съвет за освобождаване от поста, съобщиха от пресцентъра на държавната управа. Ангелов счита това за морален акт, тъй като не е назначен от настоящия кабинет. Той е благодарил на всички служители на областна администрация-Хасково за съвместната дейност и започналите инициативи за подобряване работата на администрацията и улесняване обслужването на гражданите.

 

Красимир Ангелов
Красимир Ангелов Източник: Областна управа-Хасково

"Надявам се, че на поста областен управител на област Хасково ще бъде назначен човек, който не се ръководи от тесни политически интереси, а ще бъде воден от спазването на законите и равнопоставеността на частните и обществени субекти", каза Ангелов, цитиран от пресцентъра. Той бе назначен на длъжността на пети април тази година.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени