Под ръководството на Районна прокуратура-Самоков се води разследване за нападение над лекар от Филиала за спешна медицинска помощ в града

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани 2 лица

Бърза помощ, линейка, спешна помощ
Бърза помощ, линейка, спешна помощ Източник: Zonanews

Районна прокуратура – Самоков е уведомена за образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на медицински специалист. Към настоящия момент е установено, че около 19,40 ч. на 04.06.2022 г. две лица нападнали лекар в зала на Филиала за спешна медицинска помощ в гр. Самоков при изпълнение на службата му.

 

Направен е оглед на местопроизшествието. Проведени са разпити на свидетели - медицински екип, лица, присъстващи по време на инцидента, полицейски служители. Предстои извършване на разпознавания. Очакват се медицински документи за пострадалото лице, изготвени от специалисти във Военномедицинска академия.

 

Дежурният прокурор в Районна прокуратура-Самоков анализира материалите по делото, с оглед преценка за правната квалификация на деянието и привличането на извършителите му в качеството на обвиняеми. За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани 2 лица. Окръжна прокуратура-София изяснява причината за смъртта на пациент, станала повод за нападение над лекаря от ФСМП - Самоков.

Още от "София-област"

Министър Коритарова обсъди с депутати обходните маршрути заради строителството на първокласния път Мездра – Ботевград

АПИ предлага тежкотоварните автомобили да не преминават през прохода Петрохан в часовете с пиково натоварване и през уикендите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени