Повдигнаха обвинение на Калина Сакскобургготска за шофиране в нетрезво състояние

Дъщерята на Кобурга катастрофира в събота с над 1,5 промила алкохол в кръвта край хотел в Боровец

Калина Сакскобургготска
Калина Сакскобургготска Източник: Facebook

Повдигнаха обвинение на Калина Сакскобургготска за шофиране в нетрезво състояние За подобно провинение я грози от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв. Повдигнаха обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние.

 

Дъщерята на Кобурга катастрофира в събота с над 1,5 промила алкохол в кръвта край хотел в Боровец. Районната прокуратура в Самоков повдига обвинение срещу княгиня Калина заради шофиране след употреба на алкохол. Техническото средство отчело 1,5 промила.

 

За подобно провинение я грози от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв. Калина Сакскобургготска е отказала да даде кръвна проба, посочват от прокуратурата. С протокол за доброволно предаване автомобилът ѝ е предаден на органите на реда. Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта.

 

Днес стана ясно, че МВР е отнело автомобила, който княгиня Калина е управлявала. Тя е отказала да даде кръвна проба. Така ще бъде взет предвид само резултатът от дрегера. Съпругът ѝ Китин Муньос обясни пред бТВ, че княгинята е била изключително разстроена от това, че е загубила едно от кучата си, което търсила цял ден. Най-много да е пила чаша вино, каза той и обясни, че съпругата му по принцип не пие. Според него случаят се преекспонира, само защото става въпрос за дъщерята на Сакскобургготски и при удара на бариерата има само материални щети – никой не е пострадал, за да се придава такова значение, смята Муньос.

 

Според спрелия я гард на паркинга на хотела обаче тя замалко да блъсне човек. Съжалява, когато човек направи грешка, няма как да не се поправи, да не съжалява. Разтревожена беше, притеснена, и тя е човек". Това заяви пред NOVA Величка Петрова, служител в двореца "Царска Бистрица", която е била в колата с княгиня Калина по време на инцидента. Петрова разказва, че колата се блъснала в бариерата, когато "афектиран господинът, който беше там, със сила дръпна врата, извади ключа, вероятно при вземане на ключа леко са я наранили".

 

"Слязохме от колата, дойдоха полицейските служители и започна разпита", посочва тя. Петрова подчерта, че не може да каже дали дъщерята на Симеон Сакскобургготски е употребила алкохол преди да се качи на автомобила. "Придружавам княгиня Калина до Боровец, до Самоков, вие разбирате, че аз не съм на тяхната маса, не знам какво ядат и пият", каза още Величка Петрова.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени