Правителството освободи областен управител от квотата на БСП

Иван Иванов бе областен управител на Софийска област

Областният управител на София-област Иван Иванов
Областният управител на София-област Иван Иванов Източник: Zonanews

Правителството реши днес да освободи Иван Иванов от длъжността областен управител на Софийска област. Иванов е освободен по негово искане, посочва правителствената пресслужба.

Той е от квотата на БСП. Роден е през 1956 г. в София. Завършил е Висшето военно училище в Шумен, Военната академия в София и колеж по отбрана на НАТО в Рим. Служил е в армията и в Генщаба. Бил е на мисия в Таджикистан. През 2009 г. поема дирекция "Управление на човешките ресурси" в МО.


В периода 2013-2014 г. е заемал длъжността заместник-министър на отбраната. От 2009 г. до 2012 г. е бил директор на Дирекция "Управление на човешките ресурси" в Министерството на отбраната. Служил е също в Генералния щаб на Българската армия. В периода 2013-2014 г. е заемал длъжността заместник-министър на отбраната

 

От 2014 г. до началото на 2022 г. е председател на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната и почетен председател на Асоциацията на завършилите Колежа по отбраната на НАТО – България.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Софийска област до назначаването на титуляр е назначен Иван Велков, който до настоящия момент е заместник областен управител на Софийска област. 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени