Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден

Кулминацията на вечерта бяха специалните гост изпълнители - обичаният от всички поколения Веселин Маринов и невероятната Николина Чакърдъкова с нейните танцьори от ансамбъл "Неврокоп

Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден
Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден Източник: Община Ихтиман

Празничната програма на град Ихтиман завърши със страхотен фолклорен ден. Сутрешната част откриха танцьорите от ТА "Слънце" и народната певица Галина Димитрова. Специален гост беше кулинарният майстор Ути Бъчваров, който сготви вкусен курбан. Бе отслужен водосвет, а след това бяха раздадени около 2000 порции на жителите и гостите на града за здраве и благополучие.

 

Ути Бъчваров
Ути Бъчваров Източник: Община Ихтиман
Празничен водосвет
Празничен водосвет Източник: Община Ихтиман

Вечерната програма препълни централния площад.  Официални гости бяха Младен Маринов и Марин Маринов - народни представители, Росица Иванова - директор на РУО-София област. Кметът на град Ихтиман поднесе слово към публиката: "Уважаеми съграждани, скъпи гости, приемете моите поздравление по случай Празника на град Ихтиман, който по традиция честваме на 15-ти август, Ден на Успение на Пресвета Богородица! Винаги посрещаме с вълнение празника, който отразява всички нас, с нашето многообразие, емоции, действия. На днешния ден ние с гордост можем да погледнем назад, за да отбележим разцвета на града. Всичко това постигнахме обединени от общата ни воля, да превърнем нашият град в по-добро място за живеене. И успяхме! Благодаря на всички, които обичат града ни и допринасят за неговото развитие и напредък. Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия на ръководството и служителите на общината, общинския съвет, институциите, бизнеса и на енергията, инициативата и волята на гражданите, ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме авторитета и доброто име на града и на Община Ихтиман. В днешния празничен ден Ви пожелавам здраве, щастие и дълголетие, и нека Божията майка бди над нас и благославя добрите ни дела. Честит празник!".

 

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев
Кметът на Ихтиман Калоян Илиев Източник: Община Ихтиман

След словото на кмета Илиев, поздрави към гражданите поднесе и народният представител от ГЕРБ-СДС Младен Маринов.

 

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: Община Ихтиман

В празничната част взеха участие танцьорите от ТС "Средногорски полъх", ТС "Черньовче", ТА " Слънце", Вокална група "Солей" и невероятната Радост Христова. Кулминацията на вечерта бяха специалните гост изпълнители - обичаният от всички поколения Веселин Маринов и невероятната Николина Чакърдъкова с нейните танцьори от ансамбъл "Неврокоп", които с изпълненията си накараха публиката да извие кръшни хора. Вечерта завърши със страхотна заря, подарък за всички гости и жители на град Ихтиман.

 

Николина Чакардъкова
Николина Чакардъкова Източник: Община Ихтиман

 

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени