Районна прокуратура-Ботевград ръководи разследването за причиняване на смърт на коне в близост до с. Рибарица

Конете, на възраст от 1,5 до 8 години, са собственост на физически лица от селото.

Районна прокуратура-Ботевград
Районна прокуратура-Ботевград Източник: Botevgrad.com

Районна прокуратура - Ботевград наблюдава действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК – проява на жестокост към гръбначно животно и противозаконно причиняване на смърт.

 

Понастоящем е установено, че в периода 11.06.2024 г. – 12.06.2024 г. в района на с. Рибарица, община Етрополе, в местността Сухия равен, били простреляни пет коня от порода "Каракачански". В резултат на противозаконното деяние е била причинена смъртта им. Конете, на възраст от 1,5 до 8 години, са собственост на физически лица от селото.

 

Разследването е възложено на разследващ полицай при РУ на МВР гр. Етрополе. Дадени са указания от наблюдаващия прокурор, включващи назначаване на ветеринарно-медицинска експертиза, разпити на свидетели, провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване на извършителя на престъплението.

Още от "София-област"

Министър Коритарова обсъди с депутати обходните маршрути заради строителството на първокласния път Мездра – Ботевград

АПИ предлага тежкотоварните автомобили да не преминават през прохода Петрохан в часовете с пиково натоварване и през уикендите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени