Шокиращите репресии на Рашков и Радев нямат край - полицаи нахлуха при възрастните родители на кмета на Ихтиман

Всички мои близки хора минаха през районното в Ихтиман. Акцията беше от ОД на МВР-София с хора от столицата, разкри Калоян Илиев

Шокиращите репресии на Рашков и Радев нямат край - полицаи нахлуха при възрастните родители на кмета на Ихтиман
Шокиращите репресии на Рашков и Радев нямат край - полицаи нахлуха при възрастните родители на кмета на Ихтиман Източник: ПИК

Още една шокираща акция срещу представители на ГЕРБ е провело днес Министерството на вътрешните работи под диктовката на Бойко Рашков и Румен Радев, съобщава ПИК. Униформени са нахлули в семейния магазин на родителите на кмета на Ихтиман Калоян Илиев и са тарашили в целия търговски обект за списъци с имена и големи суми пари. Естествено, както и с всички останали акции на дуото Радев и Рашков, и тази е била без никакъв резултат.

 

"Всички мои близки хора минаха през районното в Ихтиман. Акцията беше от ОД на МВР-София с хора от столицата. Полицаите в районното в Ихтиман изобщо не знаеха за какво става въпрос, защото не бяха осведомени", разкрва кметът на Ихтиман Калоян Илиев. По думите му на разпит в полицейското управление са били привиквани негови познати и приятели. "Изненадващо на обяд са нахлули в магазина на баща ми, който се занимава с търговия от 1997 г. Търсили са списъци с хора и стотици хиляди левове, както е било написано в сигнала, но не са намерили нищо. Намерили са едни 100 лева, които са джобни на баща ми. Ако 100-те лева са най-големият проблем на Бойко Рашков, да дойде да му ги дам", възмути се издигнатият от ГЕРБ градоначалник.

 

"Всички, които са били привикани на разпит, са карани да подписват протоколи, че няма да се занимават с купуване на гласове, което е доста обидно за някои хора, които минаха днес през районното. Има хора на положение, хора с уважение, които никога не са си и помисляли да се занимават с такова нещо. А в един момент ги изкарват организатори на на изборния процес. Сред разпитваните има и хора от общинската администрация, хора, които имат заповед да участват в изборния ден. Тези хора на практика участват в организирането на изборите", уточни Калоян Илиев.

 

"Нахлуването в семейния магазин е голям стрес както за баща ми, така и за майка ми, защото те са възрастни хора, на по 70 г. Доста стресова ситуация, да нахълтват без предупреждение, без поемни лица, накрая са ги накарали да подпишат протоколи, след като не са установили нарушения. Баща ми е подписал такъв протокол. Другият служител също са го карали да подпише протокол, че няма да купува гласове, но той е отказал", коментира още кметът на Ихтиман.

 

Пред медията Калоян Илиев обясни, че все още не е викан на разпит, но при тази полицейска репресия може и той да бъде привикан. "Още повече, че днес пред хората, които са разпитвани, е тиражирана версията, че в сигнала са били моето име и името на заместник-кмета ми и се казва, че ние сме били най-големите купувачи на гласове в общината. За жалост, не можем да научим подателя на сигнала, за да си заведем и ние едно насрещно дело, защото това е много сериозно оклеветяване", каза още градоначалникът.

 

"Аз от 2007 година се занимавам с политика. Оттогава съм в партията на ГЕРБ и общински ръководител. Такова нещо досега, направили сме десетки избори, не е било. Никога не е имала такава полицейска репресия, дори по управлението на тройната коалиция", сподели Калоян Илиев. "Има доста хора, които са се уплашили днес, защото от разпитваните има и такива, които за първи път влизат в полицейско управление. Знаете как се работи там и с какви методи. Има хора, които доста са се притеснили. Има и хора, при които репресиите са подействали точно обратното - мобилизирали са се да работят още повече за неделя. Предполагам, че ГЕРБ ще си запази добрите резултати в общината, които показва през годините. Хората виждат какво се прави в общината. Кметът е лицето на партията в общината. Неслучайно през 2011 и 2019 г. на изборите ние ги спечелихме със 76% на първи тур. Това е показателно одобрение към общинското ръководство, което е пряко свързано с партия ГЕРБ", завърши кметът на Ихтиман.

Още от "София-област"

Последни новини

Най-четени